Úvod Novinky Google TIP: Automatické vypínanie zvuku pri neaktívnych kartách v prehliadači Chrome

TIP: Automatické vypínanie zvuku pri neaktívnych kartách v prehliadači Chrome

5

Prehliadač Chrome od Google sa teší veľkej popularite ako na smartfónoch a tabletoch, tak aj na desktopoch či notebookoch.

Práve posledné mutácie desktopovej verzie prehliadača Chrome už obsahujú jednu skvelú vec, a to zvukový indikátor, respektíve ikonu, ktorá vám dá vedieť, z ktorej otvorenej karty vychádza zvuk.

Takto teraz nemusíte pátrať pri dvadsiatich otvorených kartách po neznámom zvuku, ktorý sa šíri z vášho PC či reproduktorov.

YouTube, implementované prehrávače, videoreklamy…všetko vydáva zvuk, poprípade hudbu a pri prepnutí na inú kartu prehrávanie zvuku pokračuje. Zmeniť to však môžete vďaka šikovnému Chrome rozšíreniu, ktoré keď opustíte kartu s prehrávaným zvukom tento zvuk vypne.

Naopak, ak sa na kartu vrátite, prehrávanie zvuku bude pokračovať.

Samozrejme sa vypne iba zvuk, takže ak sledujete video na YouTube a prepnete napr. na otvorenú kartu s Facebookom, zvuk sa síce vypne ale prehrávanie videa sa nezastaví.

androidportal(018)

V budúcnosti však možno vývojári pridajú aj funkciu zastavenia videa, čo by bolo ideálne. Každopádne sa jedná o šikovné zlepšenie, ktoré spríjemní používanie prehliadača Chrome na desktopoch.

Rozšírenie si môžete nainštalovať z odkazu nižšie, pričom po inštalácii odporúčame zatvoriť a znovu otvoriť samotný prehliadač.

Stiahnuť rozšírenie prostredníctvom Chrome Web Store