Úvod Konkurencia Apple Samsung má zlé obdobie. Jeho akcie po predstavení iPhone 6 klesli na...

Samsung má zlé obdobie. Jeho akcie po predstavení iPhone 6 klesli na 2-ročné minimum

13

Samsung momentálne prežíva poriadne krušné chvíle. Akcie juhokórejskej spoločnosti mali naraziť na 2-ročné minimum. Podľa servera Bloomberg za týmto prepadom stojí nedávne predstavenie iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Analytici dokonca začali znižovať predpoklady ziskov.

Akcie spoločnosti sa prepadli o 2,3 percentá, pričom spadli na hodnotu 1 161 000 wonov. Možno sa vám to nezdá ako veľa, no aj takýto malý pokles spôsobil, že celková hodnota Samsungu sa znížila o 30 miliárd dolárov. Za zlým obdobím technologického giganta stojí zvýšená konkurencia nie len od Apple, ale aj od menej známych výrobcov, ako napríklad od XiaoMi, Meizu, Huawei a ďalších. Akciám Samsungu nepomohla ani správa o tom, že Apple len za tri dni predal vyše 10 miliónov kusov iPhonov.

Samsung Securities Co. znížil odhad ziskov z 5,7 triliónov wonov na 4,7 triliónov. Príčinou má byť fakt, že ľudia strácajú o telefóny značky Samsung záujem a radšej si kúpia high-end modely od čínskych výrobcov. Spoločnosť taktiež neočakávala až tak silné pred-predaje nových iPhonov.

Bude zaujímavé sledovať ako Samsung zareaguje na tieto nepriaznivé správy. Všetci vieme, že v marketingové oddelenie majú na vysokej úrovni a s prichádzajúcim Galaxy Alpha a Galaxy Note 4 tak budú mať príležitosť ukázať, čoho sú schopní.

Zdroje: BWAC