Úvod Smartphony Dohady Samsung Galaxy Note 4 bude mať vynikajúce fotoaparáty a neviditeľné tlačidlo pre...

Samsung Galaxy Note 4 bude mať vynikajúce fotoaparáty a neviditeľné tlačidlo pre ich ovládanie

16

Aksa vyplnia všetky predpoklady a špekulácie, Samsung Galaxy Note 4 bude jedno veľmi výkonné a zároveň schopné zariadenie. Len včera sme vám dali vedieť o tom, ako sa mu v benchmarkoch podarilo poraziť všetku konkurenciu aj napriek tomu, že ponúka Quad HD rozlíšenie a dnes sa dozvedáme novinky ohľadom jeho dvoch fotoaparátov.

V prvom rade upresníme, že Galaxy Note 4 by mal ponúknuť 16 MPix jednotku Sony IMX240 s optickou stabilizáciou obrazu, ktorá je schopná nahrávať 4K video rýchlosťou 30 snímok za sekundu.

Predný fotoaparát na Note 4 by mal byť taktiež vylepšený. Samsung si mal zvoliť 3,7 MPix jednotku, ktorá je schopná nahrávať video a snímať fotografie v rozlíšení WQHD (2 560 x 1 440), čo je oproti terajším 2,1 MPix senzorom poriadny skok.

galaxy-note-4-side-touch-2
Galaxy Note 4 bude mať neviditeľné tlačidlo pre ovládanie spúšte fotoaparátu

To však nie je všetko. Okrem nových fotoaparátov by mali pribudnúť aj nové funkcie. Prvou z nich je funkcia „Side Touch.“ Jedná sa o neviditeľné tlačidlo na boku zariadenia, ktoré je citlivé na tlak. Pokiaľ na tom mieste pritlačíte prst, smartfón by mal odfotiť snímku. Druhou funkciou by mala byť schopnosť zapnúť zariadenie pomocou gesta. Očakáva sa implementácia podobnej funkcionality, akú ponúka LG s ich KnockON, alebo Knock Code.

V samotnej aplikácii by sa mali objaviť štyri nové režimy: Široká selfie, Selfie, Selfie s budíkom a vytvoriť GIF. Galaxy Note 4 ponúkne aj všetky režimy z Galaxy S5.

Vyzerá to teda tak, že Samsung do Galaxy Note 4 vráža všetko, čo momentálne ponúkajú. Bude zaujímavé sledovať, ako to nakoniec celé dopadne. Galaxy Note 4 bude predstavený už 3. septembra. Nezabudnite nás opäť navštíviť, dozviete sa tu tie najčerstvejšie správy.

Informoval o tom server GSM Arena.