Úvod Novinky Android Eric Schmidt: Vo svete sa denne aktivuje 1.5 milióna Android zariadení, nové...

Eric Schmidt: Vo svete sa denne aktivuje 1.5 milióna Android zariadení, nové Google produkty sú fenomenálne

0

Eric Schmidt dnes vystúpil pred publikum na konferencii Dive Into Mobile, kde sa vyjadril o momentálnej situácii ohľadom Androida. Na podobných prezentáciách sa väčšinou spomína, koľko Android aktivácií prebehne deň čo deň. Podľa bývalého CEO Google sa toto číslo pohybuje na hranici 1.5 milióna, čo je nárast oproti 1.3 milióna zaznamenaných aktivácií minulú jeseň.

Schmidt okrem toho predpovedá, že číslo celkových aktivácií by sa mohlo priblížiť k 1 miliarde a to už koncom tohto roka, čo by vôbec nebol prehnaný predpoklad, keďže naposledy nám Larry Page prezradil, že na svete sa vyskytuje už viac ako 750 miliónov Android zariadení. Google by toho mal dosiahnuť vďaka lacnejším modelom, ktoré sa pomaly ale isto dostávajú pod $100 hranicu.

Eric Schmidt sa vyjadril aj o budúcnosti Android zariadení. Pripomenul nám, že nová generácia Motorola smartphonov je „fenomenálna.“ Či tým myslel X Phone nikto nevie.

Ak by ste od Erica čakali viac, tak Vás pravdepodobne sklameme, keďže sa po skromných detailoch popísaných vyššie veľmi svižne presunul na širšiu tému mobilov a technológií vo svete. Kombinácia vysokého čísla Android aktivácií a zariadení, ktoré aj Eric Schmidt považuje za fenomenálne zabezpečí zaujímavú budúcnosť pre Android.

Zdroj: AllThingsD via Phandroid