Úvod Novinky Konkurencia V spore medzi HTC a Apple došlo k dohode

V spore medzi HTC a Apple došlo k dohode

5

Určite sa mnohí pamätáte, že Apple sa okrem Samsungu súdil aj s taiwanskou spoločnosťou HTC. Ako ináč, išlo o porušovanie vzájomných patentov a duševného vlastníctva. Konkrétne sa jednalo napríklad o model HTC One X a HTC Evo 4G, ktoré dostali dočasný zákaz predaja v USA u oerátorov AT & T a Sprint, a okrem toho sa Apple postaral aj o neskoršie uvedenie niektorých modelov na trh.

Zdá sa, že obe spoločnosti dostali rozum a namiesto neustáleho naťahovania dospeli k celkom zaujímavej dohode. Dohoda má globálny dosah a zahrňuje predmety všetkých sporov do desaťročnej licenčnej zmluvy. Licencia sa vzťahuje na súčasné aj budúce patenty vo vlastníctve oboch strán. Podmienky vyrovnania sú však dôverné, takže detaily môžeme iba dedukovať.

Generálny riaditeľ HTC, Peter Chou sa margo dohody vyjadril:

„Spoločnosť HTC je potešená, že vyriešila svoj spor s Apple, takže teraz sa môže sústrediť na inovácie namiesto sporov.“

Vyjadrenie Tima Cooka z Apple sa nieslo v rovnakom duchu:

„Sme radi, že sme dospeli k dohode s HTC. Budeme sa aj naďalej zameriavať na inovácie svojich produktov.“

Tieto správy sú určite pozitívne a a bolo by fajn, keby sa podobným spôsobom vyriešili spory aj s ostatnými spoločnosťami a so súdnymi ťahanicami bol konečne koniec.

zdroj: androidcentral.com