Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má geniálnu novú funkciu: Toto budete chcieť vyskúšať!

Samsung má geniálnu novú funkciu: Toto budete chcieť vyskúšať!

Užitočná novinka.

0
Samsung Galaxy Note20 Ultra
Samsung Galaxy Note20 Ultra

Samsung rozširuje dostupnosť služby SmartThings Find do celého sveta. Nástroj pre vyhľadávanie stratených zariadení Galaxy bol doteraz dostupný len v USA, Južnej Kórei a v Spojenom kráľovstve, kde má dovedna viac ako 6 miliónov registrovaných užívateľov.

SmartThings Find dokáže nájsť stratené Galaxy zariadenie aj keď je offline, odpojené od mobilnej siete alebo odpojené od smartfónu, čo platí pre inteligentné hodinky a slúchadlá Samsung.

SmartThings Find využíva pre lokalizáciu zariadení technológiu Bluetooth Low Energy (BLE) a ultra-širokopásmovú technológiu (UWB). Stratené zariadenie sa ohlási zvukovou signalizáciou, poprípade k nemu navedie mapa alebo zobrazenie v rozšírenej realite (podpora UWB).

Používatelia môžu využiť svoj smartfón alebo tablet Galaxy na to, aby pomohli lokalizovať stratené zariadenia iných ľudí. Keď sa prístroj nachádza v offline režime 30 minút, vyšle pomocou Bluetooth LE signál, ktorý dokáže zachytiť ľubovoľný smartfón alebo tablet v blízkosti.

SmartThings Find
Foto: Samsung

Ak v aplikácii SmartThings označíte svoje zariadenia za stratené, môžu ich zariadenia iných majiteľov lokalizovať a zaslať ich polohu na server služby, ktorá vám o tom pošle upozornenie. Všetky dáta používané v systéme sú šifrované a bezpečne chránené, takže sa o polohe zariadení nedozvie nikto iný ako ich majiteľ.

Technológiu môžu používatelia pochopiteľne využiť aj v domácnosti, keď napríklad zabudnú, kde si odložili slúchadlá alebo napríklad tablet.

Nástroj SmartThings Find je dostupný prostredníctvom softvérovej aktualizácie aplikácie SmartThings. Určený je pre smartfóny a tablety Galaxy s operačným systémom Android 8, hodinky Galaxy Watch s operačným systémom Tizen 5.5 a novším a slúchadlá Galaxy Buds+ a Galaxy Buds Live.

Vyhľadávanie pomocou technológie UWB funguje na smartfónoch Galaxy Note20 Ultra a Galaxy Z Fold2. Po aktualizácii budú môcť používatelia spustiť službu SmartThings Find kliknutím na banner v dolnej časti základnej obrazovky aplikácie.