Úvod Zariadenia Sen každého kutila: Tento stroj ti pomôže zarábať, je extrémne rýchly a...

Sen každého kutila: Tento stroj ti pomôže zarábať, je extrémne rýchly a prekvapivo lacný!

Ideálna 3D tlačiareň nielen pre pokročilých, ale aj pre úplných začiatočníkov. Vďaka tomuto modelu sa naučíte základy 3D tlače.

1
Anycubic Kobra 2 Pro
Zdroj: Anycubic

Kúpiť si dobre vybavenú 3D tlačiareň pre domáce použitie už dnes nie je tak náročné. Konkurencia je silná a ceny neustále klesajú. Pri výbere by ste ale predsa len mali zvážiť niekoľko faktorov, ktoré môžu do veľkej miery ovplyvniť to, aký výsledok dostanete. Dnes vám ukážeme tlačiareň Anycubic Kobra 2 Pro, ktorá ponúka špičkovú výbavu, extrémnu rýchlosť tlače a cenu, ktorá neublíži peňaženke.

Anycubic Kobra 2 Pro
Zdroj: Anycubic

Anycubic Kobra 2 Pro

Cena: 237 € | Kupón: FF7163 | Poštovné do SR: Zadarmo

Anycubic Kobra 2 Pro je skutočne unikátna 3D tlačiareň, ktorá je aktuálne dostupná v 100-eurovej zľave. V čom je unikátna, pýtate sa? Tak napríklad v tom, že ponúka až 10-násobne rýchlejšiu tlač, než tlačiarne za podobnú cenu.

Anycubic Kobra 2 Pro
Porovnanie rýchlosti s podobnými tlačiarňami. Zdroj: Anycubic

Schopná je dosiahnuť rýchlosť až 500 mm/s, čo je pôsobivé a umožní vám to dokončiť projekty výrazne rýchlejšie, než pri iných tlačiarňach. Len pre predstavu, ak by ste si chceli nechať vytlačiť malú turbínu o rozmeroch 120 x 120 x 32 milimetrov, Kobra 2 Pro to zvládne za 1 hodinu a 8 minút. Porovnateľné 3D tlačiarne na to potrebujú vyše 7 hodín. Pôsobivé, čo poviete?

Anycubic Kobra 2 Pro
Zdroj: Anycubic

Vysoká rýchlosť, vysoký výkon

Tlačiareň poháňa výkonný dvojjadrový čipset s jadrami Cortex-A7 s taktom 1.2 GHz, čo jej zabezpečuje dostatočne vysoký výpočtový výkon, ktorý tlačiareň potrebuje pre výpočty a ovládanie motorov.

Kobra 2 Pro tiež prináša novú, úplne prepracovanú konštrukciu s optimalizovaným priamym extrudérom, systémom posunu motorov a systémom chladenia. Vďaka tomu dokáže veľmi presne a hlavne rýchlo nanášať nové vrstvy.

Anycubic Kobra 2 Pro
Zdroj: Anycubic

Súčasťou 3D tlačiarne je aj systém automatického vyrovnania podložky LeviQ 2.0, ktorý zabezpečí, aby bola tlačiareň vždy vo vodováhe. LeviQ 2.0 dokáže autonómne vyhodnotiť a následne aj vyrovnať nerovnosti na Z osi, no podporuje aj manuálne dorovnanie presne podľa vás.

Anycubic Kobra 2 Pro
Príklad modelu vytlačeného na tlačiarni Kobra 2 Pro. Zdroj: Anycubic

Aby toho nebolo málo, spoločnosť Anycubic vyvinula vlastnú aplikáciu, vďaka ktorej sa k tlačiarni budete môcť pripojiť aj na diaľku a skontrolovať tak jej stav v reálnom čase. Keď sme už pri tom ovládaní, k dispozícii budete mať 4,3-palcový farebný LCD displej s pokrokovými funkciami a nastaveniami.

Anycubic Kobra 2 Pro
Zdroj: Anycubic

Cena a dostupnosť

Tlačiareň Anycubic Kobra 2 Pro je dostupná v obchode TomTop za 237 €. Ide pritom o špeciálnu ponuku, bežne totiž stojí až 329 €. Stačí, ak v košíku použijete kupón FF7163. Domov vám príde rýchlo, obchod ju totiž odosiela z európskeho skladu.