Úvod Zaujímavosti Dlhé sedenie môže zabíjať: Toto zariadenie vám pomôže, je prekvapivo lacné!

Dlhé sedenie môže zabíjať: Toto zariadenie vám pomôže, je prekvapivo lacné!

Viete, čo v práci zabije viac ľudí než by sa mohlo zdať? Sedenie.

0

Všetci si prácu v kancelárii alebo na homeoffice spájame so sedením, pri ktorom sa nevyžaduje žiadna fyzická námaha. Odborníci sú už unavení z pripomínania toho, že sedenie neprispieva k zdraviu. Ak máte aj vy prácu s týmito charakteristikami, možno sa cítite dobre teraz, no dokedy vám to vydrží? Mali by ste zvážiť len malú zmenu. Čo si tak notebook či počítač položiť na výškovo nastaviteľný stôl? Ak by ste sa viac chceli dozvedieť o jednom z najlepších modelov, čo sa pomeru kvality a ceny týka, čítajte ďalej. ACGAM ET225E môže totiž byť práve pre vás.

Státie počas práce – mnohé výhody

Tento článok nie je určený len pre tých, ktorí momentálne pracujú dištančne, ale aj tých, ktorí majú na starosti zariadenie kancelárií. Či už svojich vlastných alebo ako súčasť pracovnej náplne v spoločnosti, v ktorej momentálne pracujete.

Podľa lekárov predstavuje sedenie dlhé hodiny zdravotné riziká, ako napríklad väčšiu náchylnosť na srdcové ochorenia, bolesti chrbta a krku, svalové problémy, ako aj niektoré kognitívne poruchy. Je dokázané, že práca v stoji zvyšuje produktivitu, pomáha udržiavať požadovanú hmotnosť, posilňuje svaly a predchádza kardiovaskulárnym ochoreniam.

Nie všetko je však čiernobiele a v niektorých prípadoch môže byť príliš veľa hodín strávených na nohách kontraproduktívnych: bolesť nôh alebo kŕčové žily sú často hlavnými problémami s tým spojenými.

Čo teda spraviť? Vybrať si môžete výškovo nastaviteľný stôl, ktorý sa prispôsobí tomu, čo práve potrebujete. Chcete si posedieť? Žiaden problém. Jedným stlačením tlačidla sa stôl zníži na výšku, ktorá je pre vás ideálna. Chceli by ste sa kúsok „natiahnuť“? Opäť žiaden problém, jedno tlačidlo vašu pracovnú stanicu vynesie vyššie a môžete sa k nej postaviť.

ACGAM ET225E: Aké výhody má?

Cena: 239,07 € | Doručenie: Zadarmo

Môžete si kúpiť len podstavec s nohami (k dispozícii v čiernej alebo bielej farbe) alebo aj s drevenou doskou (vo viacerých farbách) a vytvoriť tak kompletný stôl. Najviac sa nám však na tomto modeli páči, že je výškovo aj šírkovo nastaviteľný, vďaka teleskopickým nohám v troch úrovniach môžete stôl umiestniť v rozmedzí 62 až 127 cm podľa toho či chceme pracovať v stoji alebo v sede. Okrem toho sa dá prispôsobiť aj na šírku 120 – 180 cm a hĺbku 60 – 80 cm. Stôl má nosnosť úctyhodných 125 kilogramov. Zaťažiť ho počítačom sa teda báť nemusíte.

Srdce stola ACGAM: Motor a jeho systémy

Zaujímavosťou je, že tento stôl je vybavený duálnym motorom na jednoduché, presné a bezproblémové nastavenie výšky. V priebehu niekoľkých sekúnd budete mať stôl nastavený na požadovanú výšku, navyše je vybavený bezpečnostným systémom, takže ak sa počas vysúvania alebo zasúvania vyskytne akýkoľvek problém (napríklad ak sa objaví neočakávaná prekážka), bude zablokovaný, aby nedošlo k nepríjemnostiam.

Motor generuje hluk 45 dB, takže je pomerne tichý a môžete ho používať, aj keď pracujete s inými ľuďmi v rovnakej miestnosti.

Tento stôl je skrátka vynikajúcou voľbou pre tých z nás, ktorí trávia veľa hodín sedením a začínajú si všímať, že to možno nie je najzdravší zvyk na svete. Jeho veľkou výhodou je, že je nastaviteľný, môžete ho používať v sede alebo v stoji, takže môžete meniť polohu počas dňa alebo dokonca v závislosti od dňa, podľa toho, či ste viac alebo menej unavení alebo či jednoducho máte práve chuť na sedenie alebo státie.

K stolu si rovno môžete kúpiť aj dosku

Ak by ste nechceli dosku hľadať na Slovensku, Geekbuying momentálne v zľave ponúka dve veľkosti v tmavom dekore. Vybrať si môžete z veľkosti 120 x 60 x 1,8 cm alebo 140 x 60 x 1,8 cm. Ich ceny sú veľmi prijateľné. Zaplatíte za ne 62,65 €, resp. 70,89 €.

Opäť však nezabudnite použiť kupóny. Pri menšej doske je to kupón ACGAMMDF2 a pri tej väčšej zas ACGAMMDF4.

Ak ste nikdy neuvažovali o práci v stoji, zamyslite sa nad tým, pretože vám to možno pomôže oveľa viac, ako si myslíte. Keď si na to zvyknete, nie je to také nepohodlné, ako sa na prvý pohľad môže zdať.