Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo pripravuje skladací smartfón: Takto by mohol vyzerať!

Lenovo pripravuje skladací smartfón: Takto by mohol vyzerať!

0

Do klubu výrobcov, ktorí sa začali pozerať smerom k skladacím smartfónom a ohybným obrazovkám, sa pridáva aj Lenovo. Čínska spoločnosť sa k nim vlastne pridala skôr. Patent si podala ešte v septembri 2018.

Skladacia koncepcia dáva väčší priestor pri návrhu dizajnu mobilných zariadení, čo nakoniec môžeme vidieť pri smartfónoch Galaxy Fold a Mate X, ktoré sa od seba odlišujú. Platí to aj pre zatiaľ nepredstavený kus od Xiaomi či Motoroly.

Foto: letsgodigital.org
patent
Foto: letsgodigital.org

Skladací smartfón od Lenovo by mal mať najbližšie práve k modelu Motorola. Smartfón sa bude dať sklopiť po vertikálnej osi. Časť obrazovky však bude možné ohnúť hneď vo viacerých bodoch. Jasne to naznačujú segmenty v priestore ohybu.

skladaci smartfon
Foto: letsgodigital.org

Tvorcovia z letsgodigital.org pripravili na základe patentových návrhov neoficiálny render, ktorý približuje, ako by mohla novinka vyzerať. Vzhľad je našťastie symetrický, má tenké rámiky a vyzerá to, že zostane dosť priestoru pre obvyklú výbavu akou sú fotoaparáty alebo taký obyčajný mikrofón s reproduktorom.

lenovo
Foto: letsgodigital.org

Aj keď predbežný návrh vyzerá dobre, netreba ho brať s úplnou vážnosťou. Spoločnosť Lenovo po formálnej stránke skladací smartfón ešte nepredstavila a zatiaľ sa k tomu ani neschyľuje.