Úvod Honor Honor View 20 Honor View20 oficiálne: Špičková výbava, nádherný dizajn a lákavá cena!

Honor View20 oficiálne: Špičková výbava, nádherný dizajn a lákavá cena!

Šialená výbava za rešpektovateľnú cenu.

1

Honor dnes v Paríži predstavil svoju novú vlajkovú loď – Honor View20. Novinka ponúka zaujímavú výbavu za cenu, ktorá je o stovky eur nižšia než v prípade konkurenčných top modelov. Medzi najsvetlejšie stránky telefónu patrí 48 Mpx hlavný fotoaparát, 25 Mpx selfie fotoaparát a výkonný čipset Kirin 980.

Honor View20: 48 Mpx fotoaparát

Hviezdou dnešného večera je jednoznačne 48 Mpx fotoaparát s podporou AI Ultra Clarity. Ako Honor sám uvádza, ide o systém, ktorý „vďaka procesoru Kirin 980 spracováva fotografiu pomocou pokročilého algoritmu umelej inteligencie – vyhodnocuje kvalitu fotografie, optimalizuje detaily v tmavých častiach fotografie a dolaďuje sýtosť farieb. Pri fotení zaobstará fotoaparát niekoľko snímok naraz a z nich potom zloží jednu 48MP snímku.

Súčasťou hlavného fotoaparátu je aj 3D snímač (Time-of-Flight), ktorý zhromažďuje informácie o tvaroch objektov. Zachytáva tak hĺbku a pohyb v reálnom čase. Súčasťou výbavu View20 je už tradične aj umelá inteligencia, ktorá dokáže rozpoznať viac ako 60 kategórií1 500 scenárov, samozrejme všetko v reálnom čase.

Honor View20: Inovatívny dizajn a displej

Novinka disponuje 6,4-palcovým FullHD+ All-View displejom. Bohužiaľ, opäť ide o IPS LCD a nie o OLED panel, čo môže byť niekomu proti srsti. Naživo však vyzerá fantasticky, takže o kvalitu sa vôbec nemusíte obávať. Priamo v displeji je zapustený predný 25 Mpx fotoaparát, ktorý nahrádza zaužívaný výrez. Či je to lepšie alebo horšie riešenie ako výrez už necháme na vás.

Druhým obrovským lákadlom je okrem výkon (a foťáku) aj dizajn zariadenia. Vydarila sa hlavne zadná strana, ktorá vznikla pomocou nanolitografie. Tvorí živý gradient v tvare písmena „V“.

Honor View20: Špičková hardvérová výbava

Novinku z dielne dcérskej firmy Huawei poháňa najnovší procesor Kirin 980, ktorý sa objavil aj v Huawei Mate 20 Pro. Súčasťou Kirin 980 sú aj dve dedikované NPU jadrá, ktorá sa starajú o výkon umelej inteligencie.

Na výber budete mať z dvoch verzií rozdelených podľa kapacity RAM. Lacnejšia verzia ponúkne 6 GB RAM128 GB úložisko, druhá zas 8 GB RAM256 GB úložisko.

Kirin
Kirin

K dispozícii budete mať aj 4 000 mAh batériu, ktorá podľa Honor zaistí 150-hodinovú výdrž pri počúvaní hudby alebo 25-hodinovú výdrž pri telefonovaní. Ako sa jej bude dariť v „reálnom svete“ otestujeme už čoskoro.

Honor sa rozhodol, že View20 nevybaví snímač odtlačkom prstov zapusteným priamo do displeja, čo je vzhľadom na cenovku trochu škoda. Stačí sa pozrieť na OnePlus 6T, azda najväčšiu konkurenciu novinku, ktorá túto funkciu ponúka. Tak či onak, snímače, s ktorými pracujú Honor a Huawei sú extrémne rýchle, tak by to nemusel byť až taký problém.

Honor View20: Spolupráca s Moschino

Na uvedení nového modelu Honor View20 spolupracovala značka s ikonou talianskej luxusnej módy, značkou Moschino. Spoločne tak uviedli exkluzívny rad produktov vrátane  dizajnového Moschino Honor View20, plastového puzdra na telefón s ikonickým medvedíkom Moschino Teddy Bear, a ďalšie doplnky. Značka Moschino sa podieľala taktiež na červenom dizajne HONOR View20.

Honor View20: Cena a dostupnosť

Honor View20 sa na Slovensku bude predávať v žiarivo červenom, elegantne čiernomzafírovo modrom prevedení. Cena 128 GB verzie bola stanovená na 579 € (dostupné všetky farby), 256 GB verzia sa bude predávať za 649 € (dostupné len červené prevedenie).

Honor View20 začnú už čoskoro predávať obchody ako Alza.sk, Datart, Mall.sk, Hej.sk, NAY či TPD. K predajcom sa pridajú aj operátori, a to O2 a Orange.

Honor View20: Špecifikácia

  • Displej: 6,4“ All-View, FullHD+ (2 310 x 1 080)
  • Čipset: Kirin 980 (7nm), dual-NPU pre AI
  • Pamäť: 6 GB/8 GB RAM, 128 GB/256 GB úložisko
  • Fotoaparáty: 48 Mpx vzadu (f/1.8, 1/2″ CMOS senzor), 25 Mpx vpredu
  • Batéria: 4 000 mAh, rýchlonabíjanie SuperCharge (55 % za 30 minút)
  • OS: Android 9 Pie, Magic UI 2.0.1
  • Konektivita: 3,5 mm jack, USB C, nano SIM, Wi-Fi 2.4/5 GHz, Bluetooth 5
  • Cena: od 579 €