Úvod Novinky MP3.sk a Progamingshop.sk majú nového majoritného akcionára. Prevádzkuje iStores

MP3.sk a Progamingshop.sk majú nového majoritného akcionára. Prevádzkuje iStores

0

Spoločnosť ARAŠID, prevádzkovateľ obľúbených internetových a kamenných predajní Progamingshop a MP3.sk, má nového majoritného akcionára. Stala sa ním spoločnosť WESTech, prevádzkovateľ predajní iStores.

ARAŠID je na trhu už od roku 2002, za ktorý čas sa stala jedným z najsilnejších hráčov na Slovensku. Vďaka otvoreniu 15-tich predajní sa spoločnosť transformovala z čisto internetového hráča na omnichannel predajcu, čo jej otvorilo nové dvere, o čom svedčí nie len vstup spoločnosti WESTech, ale aj vstup slovensko-amerického investičného fondu, CZECH AND SLOVAK AMERICAN ENTERPRISE FUND.

Silné zázemie, know-how a financie

WESTech je doma na poli komplexných informačných technológií, a preto je logickým krokom ďalšie rozšírenie portfólia o Progamingshop.sk a MP3.sk. WESTech tak poskytuje distribúciu, predaj, servis a softvérové riešenia pre širokú škálu produktov a služieb určených pre biznis aj zábavu,“ hovorí Matej Sršeň, generálny riaditeľ WESTech. „Vstupom do Arašidu rozširuje WESTech svoju predajnú sieť a prichádza tak opäť bližšie k svojim zákazníkom. Veríme, že vďaka nášmu know-how, obchodným vzťahom a finančnej kapacite sa nám v spolupráci s existujúcim manažmentom podarí dosiahnuť kvalitnejší zážitok pre zákazníkov a zabezpečiť ďalší rast spoločnosti,“ dodal.

Môžeme čakať rozširovanie siete

Riaditeľ spoločnosti, Pavol Dlhoš v súvislosti s transakciou uviedol: „Sme radi, že naša spoločnosť sa vstupom WESTech stane súčasťou silnej medzinárodnej skupiny ELKO. Vnímame to ako prejav veľkej dôvery v naše schopnosti a rastové ambície. Ide tiež o výbornú správy pre našich viac ako 100 zamestnancov a obchodných partnerov. Vďaka silnému partnerovi budeme môcť ďalej rozširovať našu predajnú sieť a pracovať na zvyšovaní spokojnosti našich zákazníkov.