Úvod Výrobcovia LG Novú vlajkovú loď od LG uvidíme až v júni: Očakávať máme nový...

Novú vlajkovú loď od LG uvidíme až v júni: Očakávať máme nový dizajn, displej a maximálny výkon

0
LG G7
Dizajnový koncept od autorov z DBS DESIGNING

Na podujatí MWC 2018 neuvidíme úplne novú vlajkovú loď od LG. Výrobca pozmenil stratégiu a nový vlajkový model vyvíja takpovediac od podlahy. Aj preto ho možno uvidíme až v júni, o čom vypovedajú udania pre dobre informovaný server VentureBeat. 

Mobilná divízia LG je v červených číslach 12 štvrťrokov po sebe a dokonca má opustiť čínsky trh, ktorý je najväčším na svete, a na ktorom kraľujú hlavne domáci producenti inteligentných mobilných telefónov.

Napriek tomu má LG svojich verných zákazníkov a nelichotivým finančným a predajným výsledkom kontruje inak dobre hodnotený vlajkový model LG V30. Nová vlajková loď od LG je podľa zdroja interne označovaná ako Judy a môže ísť o pôsobivý kus smartfónu.

Určite sme zvedaví na nový dizajn, ktorý je však momentálne vo hviezdach. Zatiaľ sa na verejnosti neobjavila žiadna skica a ani len strohé podrobnosti. Ak sa ale presunieme pod kapotu, v júni by sme tam mali nájsť čipset Snapdragon 845, ktorý bude tvoriť srdce väčšiny tohtoročných vlajkových lodí, nevynímajúc Samsung Galaxy S9 alebo Xiaomi Mi MIX 2S.

LG V30
Súčasná vlajková loď LG V30 – na náš trh dorazila až tri mesiace po oficiálnom predstavení

Zaujala nás informácia o displeji. 6,1-palcová uhlopriečka až taká výnimočná nie je. LG Mobile ale staví na tzv. MLCD+ technológiu, ktorá prinesie jas na úrovni 800 a viac nitov, no zároveň o 35 percent menšiu energetickú náročnosť.

Výrobca to má docieliť pridaním dodatočného bieleho sub-pixelu do štandardnej RGB(+W) matice. Grafika Adreno 630, 4 GB RAM alebo 64 GB interné úložisko zrovna vrcholovo nepôsobí, no pokojne môže ísť o základnú verziu. Kapacity 6 GB RAM a 128 GB ROM by nás neprekvapili.

Odolnosť zabezpečí krytie IP68 a navyše ešte drsnejší štandard MIL-STD-810. Foto nadšencov poteší duálny fotoaparát o koncepcii 13 Mpx s f/1.6 + 13 Mpx s f/1.6 a optike z číreho skla. Snáď LG neopustí jedinečný formát širokouhlého snímania, ktorý sa nám páči.

Informácie majú pochádzať z prostredia výrobu, ktorý je však anonymný. Preto im nechávame voľný neoficiálny priebeh. Dúfame, že si mobilná divízia LG tento rok konečne polepší.