Úvod LG LG V30 Kórejské LG predstaví na podujatí MWC 2018 vylepšenú vlajkovú loď LG V30

Kórejské LG predstaví na podujatí MWC 2018 vylepšenú vlajkovú loď LG V30

0
lg v30
LG V30

Spoločnosť LG prehodnotila stratégiu v rámci svojej mobilnej divízie, ktorá je dlhodobo stratová. Tento rok na podujatí MWC 2018 neuvidíme nový model s logom LG, no kórejský výrobca s prázdnymi rukami nepríde.

Prinesie vlajkový LG V30 s dodatočným označením 2018. Podľa serveru SlashGear bude stále aktuálny vlajkový model vylepšený po softvérovej stránke. Hardvér zostane nedotknutý.

LG má dobehnúť konkurenciu v podobe krajanského Samsungu a čínskeho technologického lídra Huawei. Obe tieto spoločnosti do svojich zariadení úspešne zaviedli pokročilú digitálnu asistenciu na základoch umelej inteligencie.

LG V30 dostane Voice AI, hlasové rozhranie, vďaka ktorému bude môcť každý užívateľ zariadeniu zadávať rôzne hovorené príkazy. Hlasové príkazy by mali vyhovieť aj zložitejším požiadavkám.

Celkovo očakávame viac ako 30 hlbších príkazov, z ktorých niekoľko bude slúžiť pre spustenie, resp. aktiváciu fotoaparátu. LG V30 2018 napríklad poviete, že chcete fotografovať jedlo, panorámu alebo zadáte, že budete fotiť v zlých svetelných podmienkach.

LG V30
© SlashGear

Voice AI doplní Vision AI. Fotoaparát LG V30 2018 dokáže rozpoznať objekty, vyhľadať ich na internete alebo pri fotografovaní upraví nastavenia zariadenia na základe toho, čo a ako fotografujete.

Foto model má byť založený na 100 miliónoch snímkach, čiže by mal vedieť rozpoznať väčšinu vecí. Pokročilý systém pri fotografovaní zohľadní množstvo svetla, jeho prípadnú reflexiu alebo dokonca uhol, pod akým objekt alebo scénu fotografujete.

Aj keď sú tieto funkcie veľmi zaujímavé a vedia byť nápomocné, stále nejde o niečo, kvôli čomu by si zákazníci kupovali to či ono zariadenie. Ešte asi nikto neuprednostnil jeden smartfón pred druhým len kvôli tomu, že má lepšie hlasové ovládanie alebo rozpoznávanie objektov.

Obávame sa, že LG V30 2018 úspešný nebude. Veľa zákazníkov stále očakáva hlavne hardvérové inovácie a nové verzie operačných systémov. Doplnkové softvérové hračky osloviť nemusia.