Úvod Výrobcovia LG Divíza LG Mobile údajne opustí najväčší trh so smartfónmi na svete

Divíza LG Mobile údajne opustí najväčší trh so smartfónmi na svete

0
LG

Kórejská spoločnosť LG má podľa niektorých zdrojov prestať predávať svoje smartfóny na čínskom trhu. Divízia LG Mobile, ktorej portfólio inteligentných mobilných telefónov patrí, je dlhodobo v strate. 

Zrejme aj to videlo k prehodnoteniu stratégie v rámci produkcie nových vlajkových modelov. Na podujatí Mobile World Congress 2018 žiadne neuvidíme. LG G7 má uzrieť svetlo sveta až neskôr, pričom ho majú tvorcovia prekopať takpovediac „od základov“.

Produkty divízie LG Mobile na čínskom trhu príliš nežiarili. Podľa neoficiálnych správ mala spoločnosť LG v minulom roku predať na čínskom trhu iba 160 000 smartfónov. Čína je najväčším trhom so smartfónmi na svete. Na druhej priečke je India a následne na 3. mieste USA.

Za v tejto chvíli stále údajným odchodom LG z čínskeho trhu majú stáť aj domáci populárni výrobcovia smartfónov. Značky ako Xiaomi, Oppo a Huawei dominujú čínskemu trhu.

LG V30
V30 – zatiaľ posledný model výrobcu © LG

Agresívnejšia cenová politika týchto producentov robí svoje a na čínskom trhu majú horšie predaje aj ostatní veľkí výrobcovia, nielen LG. Vplyv čínskych značiek však už prerastá aj do globálneho trhu so smartfónmi.

LG si navyše dáva na čas aj s aktualizáciami. Smartfóny LG G6 a V30 na najnovší OS Android 8.0 Oreo stále čakajú. V prvom menovanom prípade sa update môže pokojne objaviť až v júni.