Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi Mix 2S bude delo: Známe sú všetky dôležité parametre

Xiaomi Mi Mix 2S bude delo: Známe sú všetky dôležité parametre

0

Xiaomi Mi Mix 2S bude bezpochyby najimpozantnejším zariadením z dielne Xiaomi, aj keď zároveň bude patriť medzi najdrahšie. Xiaomi s veľkým úspechom predáva hlavne cenovo dostupne zariadenia nižších tried.

Xiaomi Mi Mix 2S si ale svoju klientelu určite nájde. V súčasnosti už zariadenie nie je zahalené tajomstvom. Musíme si iba počkať na oficiálne predstavenie. Kompletný výpis parametrov získal exkluzívne server XDA a údaje z firmvéru doplnili detaily o duálnom fotoaparáte.

Xiaomi Mi Mix 2S, pracovne označovaný ako Polaris, bude skutočne poháňať čipset Snapdragon 845. Tento model tak bude spolu s Galaxy S9 medzi prvými zariadeniami, ktoré tento výkonný kus kremíka dostanú.

Ani 8 GB kapacita operačnej pamäte sa nehrá na skromnosť. Takúto kapacitu sme prvýkrát videli pri smartfóne Razer Phone. Displej bude mať pomer strán 18:9 a FHD+ rozlíšenie, teda 2160 × 1080 pixelov.

xiaomi mi mix 2S
Menej kvalitný render z čínskej sociálnej siete Weibo

QHD+ sa konať nebude a možno to je dobre. Displej je najväčším žrútom energie a 3400 mAh avizovaná kapacita akumulátora je skôr priemerná. Mi Mix 2S bude mať uhlopriečku šesť palcov a poženie ho najnovšia verzia OS Android Oreo.

Počíta sa tiež s dual SIM prevedením, infračerveným senzorom pre ovládanie domácej elektroniky alebo s notifikačnou diódou pre upozornenia na zmeškané hovory a pod. Fotoaparát bude duálny a tvoriť ho majú senzory Sony IMX363 s rozšírenými softvérovými funkciami.

mi mix 2S
© XDA

Automatický HDR režim bude pracovať s autonómnym rozpoznávaním scény a druhu snímaného objektu. V podstate pôjde o niečo podobné, ako má Huawei Mate 10 Pro vďaka umelej inteligencii. Xiaomi Mi Mix 2S by mal vedieť rozpoznať až 23 rôznych scén.

Paradoxne, najväčšou neznámou je stále dizajn zariadenia. Aj keď sa už objavilo niekoľko renderov, po skúsenostiach z minulosti nemusia odzrkadľovať reálny vzhľad. Totálnemu prevedeniu bez rámikov, o ktorom sa hovorí najčastejšie, tak môže narásť brada alebo výčnelok v hornej časti.

Na výnimočnosti by to ale zariadeniu ubrať nemalo.