LG V30 je možno skvelý, no zatiaľ sa nenachádza ani na našom a ani na ďalších európskych trhoch. Od oficiálneho predstavenia ubehli viac ako dva mesiace, čo je dosť.

LG V30 sa už predáva napríklad v Južnej Kórei, domovskej krajine výrobcu, kde dokonca začalo beta testovanie najnovšej verzie OS Android Oreo. Stabilná verzia bude expedovaná formou OTA rozhrania v priebehu decembra.

LG V30 sa konečne dostáva do Európy, a to rovno k našim poľským susedom. Web technologynews.site informuje, že predpredaj bude zahájený 17. novembra 2017, čiže tento piatok.

LG V30 sa objaví v online ponukách takých predajcov, akými sú napríklad SaturnMedia Markt, Orange, T-Mobile a pár ďalších. Ukončenie predpredaja je naplánované na 5. decembra. Predpokladáme, že sa v priebehu decembra dostupnosť smartfónu citeľnejšie rozšíri.

LG V30
LG V30

Nie je vylúčené, že predpredaj, resp. predbežné nezáväzné objednávky budú spustené aj u nás. Minimálne u operátorov. Ale nepredbiehajme.

LG V30 – cena

Asi je každému jasné, že LG V30 nebude lacný. Ide o najnovšiu a zatiaľ najlepšie vybavenú vlajkovú loď výrobcu LG. Jej cena v podstate zapadne medzi ceny ostatných vrcholových top modelov tohto polroka. Aj keď nejaký ten rozdiel badať.

LG V30 je v Poľsku ocenený na 3799 zlotých. Po prepočte na európsku menu dostaneme sumu necelých 900 eur, presnejšie 898 eur.

Predpredaj je v susednom Poľsku spojený s atraktívnym darčekom. Prví zákazníci dostanú k smartfónu slúchadlá Bang & Olufsen BeoPlay H4 v hodnote približne 300 eur. Vážnym záujemcom sa tak oplatí po ponuke skočiť čo najrýchlejšie.

O prípadnej slovenskej dostupnosti budeme informovať následne. Dúfame, že to bude ešte v tomto roku. Snáď.