Úvod Výrobcovia LG LG V30 dostane aktualizáciu na Android Oreo v decembri. A nie, ešte...

LG V30 dostane aktualizáciu na Android Oreo v decembri. A nie, ešte sa u nás nepredáva

4
LG V30
LG V30

LG V30 bol predstavený 31. augusta 2017, čiže ešte cez leto, resp. na jeho konci. Už sa k nám blížia Vianoce a LG V30 si u nás stále nekúpite. Raz to ale príde a je dobré vedieť, že vás rovno počká veľká aktualizácia.

LG V30 sme nenašli v ponuke ani u jedného z operátorov a ani stránkach najväčších predajcov Alza, Okay, Nay či Hej. Ďalších sme nepreverovali. LG V30 teda na náš trh nedokázal prísť ani za dva mesiace.

Hovorí sa, že na dobré sa čaká, no či to platí aj o smartfónoch je otázne. Ak sa predsa len rozhodnete čakať, v decembri dostanete aktualizáciu na Android 8.0 Oreo. Nepôjde o beta verziu, ale rovno o oficiálnu a stabilnú podobu.

Beta testovanie bolo zahájené v domovskej krajine výrobcu, v Južnej Kórei, kde je LG V30 prirodzene už nejaký ten čas dostupný. Do beta testovania sa záujemcovia prihlásia prostredníctvom aplikácie Quick Help.

LG V30
LG V30

Následne im bude v priebehu novembra doručená aktualizácia s beta verziou OS Android Oreo. Spätná väzba od užívateľov pomôže výrobcovi doladiť posledné detaily a odstrániť prípadné chyby pred ostrým decembrovým uvoľnením.

Približne v rovnakom čase zahájil Beta testovanie aj krajanský konkurent Samsung. Týka sa vlajkových modelov Galaxy S8 a Galaxy S8+. Beta testovanie je však výrazne obmedzené a našich končín sa netýka.

Pre porovnanie, Samsung Galaxy S8 bol predstavený 29. marca tohto roku. Na slovenskom trhu bol dostupný od 28. apríla 2017, čiže po mesiaci. Systém predbežných objednávok bol u nás zahájený iba jeden deň po predstavení, vtedy od 18:00 hod.