Úvod Zariadenia Vojna výrobcov: Ktorý TOP model je ten najlepší?

Vojna výrobcov: Ktorý TOP model je ten najlepší?

62

Vianoce sa blížia a najväčšie technologické firmy už teraz čakajú či práve ich šampión bude ten, ktorého si zvolíte (ak samozrejme plánujete kúpu TOP modelu).

Čo však máte na výber? Je jeden z nich vyslovene lepší než iný? Poďme sa pozrieť na to, čo ponúkajú najväčší hráči na poli technológií a čo viete, možno vám to pomôže a budete v tom mať jasnejšie. Všetky telefóny ponúkajú viac menej rovnaký výkon a úložisko, takže sa skôr zameriame na to, v čom sa líšia. Nižšie píšeme o dizajne, špeciálnych funkciách či výbave.

1. Samsung Galaxy Note 8/Galaxy S8

Jednými z prvých zariadení, ktoré by ste v prípade, ak skutočne chcete to najlepšie na trhu, zvážiť, sú vlajkové lode od Samsungu. Nie len, že sú nádherne spracované, ponúkajú aj poriadny výkon a výbornú optimalizáciu softvéru. Preč sú časy, keď Samsung prevádzkoval (ne)populárny TouchWiz, ktorý toho ponúkal príliš veľa, čo malo dopad na to, ako dobre fungoval.

Za posledné roky sa TouchWiz zmenil na Samsung Experience a je to poznať. Prvotné testy dokonca ukazujú, že taký Galaxy Note 8 je rovnako rýchly ako Google Pixel 2 s úplne čistým Androidom a to hovorí samo za seba. Okrem toho, ktorý iný telefón ponúka S Pen?

Veľkou výhodou Samsungu je aj nádherný Infinity displej (najlepší na trhu) a vynikajúce fotoaparáty, ktoré sa naozaj oplatí nosiť vo vrecku.

Huawei Mate 10 Pro štartuje na našom trhu s cenou 789 €

2. Huawei Mate 10 Pro

Nová vlajková loď čínskeho giganta so sebou bezpochyby prináša niekoľko zaujímavých vlastností. Krajší dizajn, špičkový fotoaparát a výkonu na rozdávanie. V porovnaní so Note 8, ktorý je jeho najväčší konkurent však zaostáva v displeji a pri tak veľkom, 6-palcovom, displeji mu chýba aj doplnok, ktorým sa môže pýšiť jedine výrobca z Južnej Kórey – stylus.

LG V30

3. LG G6 a LG V30

Snáď raz príde aj na Slovensko! Zatiaľ sme sa zo strany LG stretli len s arogantným odstrkovaním, takže viac vám nevieme povedať. Rovnako sme sa zatiaľ (aj keď by sme radi), nedostali k testovaciemu kusu. Možno nabudúce, LG.

Čo však LG na Slovensku ponúka je jeho LG G6 zo začiatku tohto roka, ktorému veľmi radi udelíme ocenenie „Cenová bomba“. Naozaj, tak dobrý telefón za menej ako 400 € len tak ľahko nekúpite.

4. Sony Xperia XZ Premium

Stále veľmi zaujímavá voľba, ktorá však (subjektívne) zaostáva dizajnom aj displejom. Áno, má 4K rozlíšenie, no to vo svete telefónov nie je všetko. Radšej 2x menšie rozlíšenie a krajšie farby, ako veľa pixelov a farby ako prepraté v práčke.

Na druhú stranu, ak sa vám páči dizajn Sony zariadení, Xperia XZ Premium je skutočný klenot medzi smartfónmi. Už dávno som nedržal telefón, z ktorého by som mal v ruke taký pocit, ako z XZ Premium. Je akási „plná“ a hutná, a to pri telefónoch riadiacich sa medzi TOP modely považujem za absolútnu nutnosť.

mi mix 2

5. Xiaomi Mi 6 alebo Mi Mix 2

Xiaomi tento rok prišiel s naozaj zaujímavou ponukou. Na jednej strane máte k dispozícii Xiaomi Mi 6, vlajkovú loď za nevšedne nízky peniaz, na druhej strane je k dispozícii bezrámiková nádhera, ktorá síce neponúka úplne najlepší výkon, v kombinácii s používateľským rozhraním MIUI sa ale rozhodne nemá za čo hanbiť.

6. HTC U11

Novinka od HTC určite neponúka technologickú revolúciu, pár zaujímavými funkciami však disponuje. Jednou z nich je aj Sense edge – na tlak citlivá konštrukcia. Stačí, ak telefón mierne stlačíte a môžete vyvolať gesto, ako napríklad zapnutie fotoaparátu či iné. Perfektná vecička, ktorú si zamilujete.

7. Apple iPhone X

Možno (čítaj určite) nás čítajú aj tí, ktorí plánujú si namiesto Android smartfónu plánujú kúpiť telefón, ktorý nebeží na Androide. Ak máte peniaze na rozdávanie, iPhone X je pravdepodobne práve pre vás. Ponúka bezrámikový displej od Samsungu a toľko výkonu, že mu nestíha ani jeden Android.

Tip redakcie

  • 1. miesto: Samsung Galaxy Note 8 – neprekonateľná kvalita displeja, S Pen a spracovanie
  • 2. miesto: LG G6 – kvalitný displej, spracovanie a hlavne podstatne nižšia cena
  • 3. miesto: Huawei Mate 10 Pro – Výborné spracovanie a skvelý fotoaparát

[totalpoll id=“186209″]