Úvod Výrobcovia Honor Honor 6X oficiálne dorazí aj do Európy: Takáto je jeho výbava a...

Honor 6X oficiálne dorazí aj do Európy: Takáto je jeho výbava a cena!

0
Honor 6X je smartfón, ktorý bol predstavený ešte minulý október, žiaľ len pre Čínu. To by sa však malo čoskoro zmeniť. Dcérska spoločnosť Huawei totiž včera počas tlačovej konferencie na CES 2017 oznámila rozšírenie dostupnosti jedného z najúspešnejších modelov relatívne nového výrobcu.

Atraktívna výbava

Honor 6X ponúka 5,5-palcový IPS FulL HD displej a procesor Kirin 655. Všetky komponenty sú zabalené do krásnej kovovej konštrukcie. Procesor, ktorý poháňa zariadenie je zložený z ôsmich jadier (4x 2.1 GHz A53 + 4x 1.7 GHz A53) a grafického čipu Mali-T830MP2. Zariadenie bude dostupné v dvoch konfiguráciách – 3 GB RAM s 32 GB úložiskom alebo 4 GB RAM so 64 GB úložiskom.

Duálny fotoaparát

Jedným z hlavných lákadiel Honor 6X je jeho duálny zadný fotoaparát. Na rozdiel od Huawei P9 ide o tradičnejšie využitie duálnych senzorov. Prvý z nich disponuje rozlíšením 12 MpxPDAF technológiou pre zaostrovanie, zatiaľ čo druhý, 2 Mpx, sníma hĺbku záberu. Zatiaľ čo rozmazané pozadie pri fotení snímok už nejakú dobu poznáme, asi najviac ho preslávil iPhone 7 Plus. Honor však s podobnou technológiou experimentoval ďaleko pred predstavením najnovšieho modelu Apple, čoho dôkazom je Honor 6X.

Zariadenie okrem iného prichádza aj so snímačom odtlačkov prstov3 340 mAh batériou, ktorá by na jedno nabitie mala vydržať približne 2 dni bežného používania.

Nakoniec, telefón bude dostupný v šedom, zlatom a striebornom prevedení.

Komplikovaná dostupnosť

Dostupnosť je komplikovanejšia, než by sme si predstavovali. Na niektorých trhoch je Honor 6X dostupný od dnes, na iných zas nie. Celkovo by sa mal predávať v Spojených štátoch, Veľkej Británii, Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Holandsku, Španielsku, Českej republike, Indii, Rusku, Malajzii, Saudskej Arábii a Spojených arabských emirátoch. To, prečo Honor 6X oficiálnou cestou nezavítal aj na Slovensko je záhadou. Tak či tak, objednať si ho zo susednej Českej republiky by nemal byť problém.

Presnú cenu pre Českú republiku výrobca upresní neskôr. My však vieme, že sa má pohybovať v rozmedzí od 250 do 300 EUR.