Smartfón Vernee Apollo Lite sa pomaly blíži, pričom do predaja mal ísť niekedy koncom mája. Spoločnosť trhový štart posunula na jún a ako kompenzáciu nám podrobnejšie odhalila jeden z hlavných atribútov zariadenia.

Vernee Apollo Lite bude prvý smartfón na svete, ktorý skombinuje desaťjadrový procesor Helio X20 s CMOS snímačom Samsung S5K3P3. Samsung začal s masovou produkciou tohto snímača len v minulom roku a jeho parametre sú rozhodne zaujímavé.

Foto snímač Samsung S5K3P316 megapixelov a je hrubý len 5 mm, čiže veľmi nenaruší štíhly dizajn smartfónu. Jeho pixely sú pritom veľké iba 1,0 μm. Väčšia citlivosť na svetlo sa postará o kvalitné snímky aj za zhoršených svetelných podmienok. Fyzická bariéra medzi jednotlivými pixelmi by pre zmenu mala zabezpečiť korektnú vyváženosť farieb. Predný selfie fotoaparát bude mať 5 Mpx.

Takto vyzerá kompaktný foto snímač z dielne Samsungu, ktorý nájdeme v útrobách smartfónu Vernee Apollo Lite
Takto vyzerá kompaktný foto snímač z dielne Samsungu, ktorý nájdeme v útrobách smartfónu Vernee Apollo Lite

Pre pripomenutie, Vernee Apollo Lite bude disponovať 5,5 palcovým IGZO (skratka pre Indium Gálium Zinok a Kyslík pozn.red.) displejom s FHD 1080p rozlíšením, procesorom Helio X20 a 32 GB úložiskom. Micro SD kartu budete môcť vložiť do jedného z dvojice slotov pre SIM karty. Výrobca si ani pri Lite verzii zariadenia neodpustil použitie snímača odtlačkov prstov, ktorý nájdeme na zadnej strane tela smartfónu, ktoré je frézované z ušľachtilého kovu.

apollo_lite

3180 mAh batériu nabijete prostredníctvom USB typ C portu a nebude to trvať dlho. Z 0 na 70 % by ste sa mali dostať za 30 minút. Postará sa o to patentovaná technológia rýchleho nabíjania Pump Express. Operačný systém Android vo verzii 6.0 Marshmallow by mal byť čistý, čiže výrobca sa nerozhodol zaťažovať systém vlastnou nadstavbou alebo vlastnými funkciami či aplikáciami.

Dúfame, že sa avizovaná nízka cena (175 €) pri júnovom trhovom štarte nezvýši.