Úvod Aplikácie Taliban sa nevzdáva: Po tom, ako im Google vymazal aplikáciu plánujú veľký...

Taliban sa nevzdáva: Po tom, ako im Google vymazal aplikáciu plánujú veľký návrat

0

Situácia vo svete je veľmi zložitá a náročná pre mnohých ľudí. Vznikajú rôzne organizácie, ba dokonca aj štáty (viď ISIS), ktoré bojujú za čo bojujú. Jednou z takýchto skupín je aj dobre známy Taliban, ktorý sa opäť snaží ohúriť svojich prívržencov.

Všimol si to americký Pentagon, Rusi, ISIS a ďalší. Okrem toho proti nim bojujú tamojšie úrady, takže to vôbec nemajú jednoduché. Aj preto sa rozhodli, že oslovia svojich potenciálnych prívržencov veľmi moderným spôsobom, aplikáciou.

Vyhrať srdiečko aj myseľ budúcich fanúšikov však nie je také jednoduché. „Súčasťou našej snahy použitia pokročilých technologických postupov je získať globálne publikum,“ vysvetľuje hovorca Talibanu, Zabihullah Mujahed. Do Google Play tak nahrali svoju vlastnú aplikáciu s názvom Alemarah, ktorá bola písaná v paštčine. Ak je ich twitterový profil akoukoľvek indíciou toho, ako bude aplikácia vyzerať, resp. ako vyzerala, pripraviť sa môžete na polopravdivé alebo úplne vymyslené články, videá a tak podobne.

Zo strany Talibanu teda všetko dobré. Majú vlastnú appku cez ktorú možno spravia nábor nových bojovníkov. Tu však nastáva menší problém. O aplikácii sa dozvedel Google, ktorý len tak, bez väčších fanfár aplikáciu z Google Play vymazal. Hovorca spoločnosti len poznamenal, že aplikácia nespĺňala ich podmienky využívania obchodu Play.

Hovorca Talibanu situáciu okomentoval ako „technické príčiny“ a vraj bude opäť dostupná, my o tom presvedčení nie sme.