Úvod Zariadenia Nový superbezpečný telefón pre najväčších šéfov: Dostupný už budúci mesiac za 20...

Nový superbezpečný telefón pre najväčších šéfov: Dostupný už budúci mesiac za 20 000 dolárov

0

Máte radi informácie o vlajkových lodiach? Čo tak táto? Sirin Labs, britsko-izraelský start-up už budúci mesiac začne predávať svoje nové zariadenie zamerané na predstaviteľov najväčších spoločností.

Smartfón, ktorý bude poháňať Android bude stáť 20 000 dolárov za kus. V jeho útrobách sa má nachádzať technológia, ktorá má byť až tri roky pred komerčným trhom, teda pred zariadeniami, ktoré si môžeme kúpiť my. Okrem toho má disponovať zabezpečením na úrovni armády.

Sirin Labs sa podarilo vyzbierať až 72 miliónov dolárov od izraelského fondu rizikového kapitálu, Singulariteam. Už budúci mesiac plánuje otvoriť svoj prvý obchod, a to rovno v londýnskom Mayfair. Investorovi Kengesovi Rakishevovi napadlo pripraviť takto zabezpečené zariadenie ešte v roku 2013, keď sa mu hackeri nabúrali do jeho telefónu. Podľa Moshe Hogega, spoluzakladateľa a prezidenta spoločnosti Sirin vtedy „na trhu neboli žiadne dobré riešenia, ktoré by kombinovali high-end technológie a maximálne zabezpečenie.

Náš smartfón prináša najpokročilejšie technológie, ktoré sú dostupné – aj vtedy, ak ešte nie sú dostupné na komerčnom trhu. Kombinujeme ich so zabezpečením na úrovni armády,“ vyjadril sa Moshe Hogeg.

Veľkým otáznikom je prirodzene cena zariadenia. Hogeg však tvrdí, že na svete sú tisíce predstaviteľov veľkých spoločností, ktorým nebude robiť problém zaplatiť takú sumu za smartfón. Koniec koncov, informácie, ktoré by mohli stratiť pri hackerskom útoku by mohli mať oveľa väčšiu cenu, než samotné zariadenie.