Spoločnosť HTC dnes poriadne prekvapila. Nielenže vyrukovala s naozaj vydareným vlajkovým smartfónom HTC 10, rovno uviedla aj jeho mierne okresanú verziu HTC 10 Lifestyle a teraz tu máme dokonca aplikáciu. 

Tá nesie názov Boost+ a do obchodu Google Play dorazí 14. apríla, čiže za dva dni. Zaujímavosťou je, že nebude určená výhradne pre HTC smartfóny, ako by sme mohli očakávať. Nainštalovať si ju budú môcť aj majitelia smartfónov ostatných výrobcov. Jedinou podmienkou je verzia OS Android 5.0 a samozrejme vyššia.

Boost+ sa postará o to, aby z internej pamäte vášho smartfónu zmizol akýkoľvek nepotrebný obsah, vrátane dočasných súborov, cache, ale aj reklamných trackerov. Smart boost funkcia pre zmenu uvoľní operačnú pamäť RAM s cieľom zvýšiť výkonnosť. Použivanie tohto procesu je však podľa mnohých kontraproduktívne, keďže v skutočnosti výrazne nezvyšuje výkon a dokonca môže viesť k mierne zvýšenej spotrebe energie.

boost+

Podobných aplikácií môžeme v obchode Google Play nájsť niekoľko. Táto je výnimočná napríklad správou osobných údajov a povolení aplikácií. Prostredníctvom Boost+ nástroja môžete uzamknúť konkrétne aplikácie, napr. často messenger či e-mail, aby bola vaša komunikácia čo najlepšie chránená. Ak patríte medzi užívateľov, ktorí často skúšajú nové aplikácie a hry, no potom ich nepoužívajú, Boost+ vás časom na každú nepoužívanú aplikáciu upozorní a odporučí vám jej odinštalovanie. V prehľadnom grafe môžete okrem toho vidieť, akým spôsobom je využívaná interná aj operačná pamäť vášho smartfónu.

Ako sme spomínali v úvode, aplikácia dorazí do obchodu Google Play 14. apríla a určite vás v tento deň na ňu upozorníme.