VIDEO: Samsung pripravil sen mnohých motorkárov. Smart HUD displej pre motorky

1

Samsung čelí vážne ťažkému roku. Jeho smartfónové vlajkové lode síce zožali úspech, no záujem o tak drahé smartfóny s príchodom lacnejších a podobne kvalitných alternatív nepochybne klesá. Spoločnosť sa tak musí obracať a prísť s rôznymi inováciami, ktoré by im mohli otvoriť dvere k srdciam a peňaženkám ľudí. Ich najnovší počin sa týka hlavne milovníkov dvojkolesových tátošov.

Samsung Smart Windshield (inteligentné predné sklo) je v podstate HUD displej pre motorkárov, ktorý vyzerá poriadne vymakane. Úlohou inteligentného používateľského rozhrania je hlavne vaša bezpečnosť na ceste. Vďaka tomu vraj nebudete mať nutkanie čumieť do smartfónu za jazdy. Systém sa totiž dá prepojiť s vašim smartfónom a tak budete mať prehľad o správach, hovoroch a ďalších notifikáciách priamo na HUD displeji. Na SMS správy a emaily okrem toho dokáže reagovať automaticky prednastavenou odpoveďou. Perfektné.

Mnohí samozrejme budú proti tomuto displeju so silnou argumentáciou o tom, že motorky sú už aj tak dosť nebezpečné. To je ale každému jasné, dostať sa z bodu A do bodu B sa dá aj oveľa bezpečnejšie. Niekoľko spoločností, vrátane BMW a Reevu sa už pokúsili vyriešiť tento problém, napríklad HUD displejom zabudovaným priamo do prilby. Inteligentné predné sklo však vyzerá ako lepšia voľba. Vďaka tomu, že nie je zabudované priamo do prilby sa motorkár môže sústrediť výlučne len na cestu.

Ide však o koncept, ktorý sa raz snáď premení v skutočnosť. Zatiaľ nám však v diskusii nižšie môžete napísať, ako sa vám páči a či by ste si kúpili motorku s podobnou technológiou.