Možno si spomínate, že spoločnosť LG minulý mesiac na podujatí MWC 2016 odhalila novú líniu smartfónov s označením „X“. Konkrétne išlo o modely X Cam a X Screen. Časom výrobca odhalí aj ďalšie X kúsky zamerané výkon, rýchlosť alebo štýl.

Jeden z dvojice avizovaných modelov sa objavil na stránkach internetového predajcu v Holandsku. Smartfón LG X Screen, označený modelovým číslom K500N, sa chváli 4,93 palcovým IPS displejom s HD rozlíšením a o jedinečnosť sa postará druhý displej. Ten sa nachádza nad tým hlavným a má 1,76 palca. Slúži na zobrazenie hodín, počasia, notifikácií alebo napríklad pre rýchly prístup k aplikáciam.

O pohon zariadenia sa stará quad-core procesor s taktom 1,2 GHz a 2 GB operačná pamäť RAM. 16 GB interné úložisko budeme môcť rozšíriť prostredníctvom microSD kariet. Ak k 13 Mpx a 8 Mpx fotoaparátom pridáme 2300 mAh batériu a nový Android 6.0 Marshmallow, dostaneme celkom sympatický smartfón strednej triedy, navyše s originálnym sekundárnym displejom.

xscreen1

Z tohto dojmu nás ale trochu vyviedla cena, za ktorú ponúka toto zariadenie holandský predajca woose.nl. 343,64 € je cena určite odvážna. Po celoeurópskom rozšírení dostupnosti cena pravdepodobne klesne, no podlezenie 300 eurovej hranice neočakávame.

Aktualizované: LG dnes oficiálne prehlásilo, že obidva modely X screen, aj X cam sa začnú predávať v Južnej Kórei nasledované Európou, Latinskou Amerikou a Áziou. Nad Severnou Amerikou visí otáznik, rovnako nie je stále známa oficiálna cena.