Spoločnosť Facebook pred približne deviatimi mesiacmi vydala aplikáciu s názvom Facebook Lite, ktorá je primárne určená pre používateľov s pomalým pripojením. Na svoje si prídu aj majitelia starších a menej výkonných smartfónov.

Facebook chce do svojej sociálnej siete dostať čo najviac ľudí a to platí aj pre rozvojové krajiny alebo jedincov, ktorí sa pohybujú v oblasti s chabou mobilnou konektivitou. Práve na to je určená aplikácia Facebook Lite, ktorá je však logicky okresaná o niektoré funkcie. Túto aplikáciu si obľúbili aj používatelia, ktorí problém s pomalým internetom nemajú. Oproti „veľkej“ verzii šetrí dáta, batériu a v podstate sprostredkuje väčšinu informácií z tejto sociálnej siete.

Appka Facebook Lite najnovšie prechádza aktualizáciou, ktorá prináša nové funkcie, no zároveň jej zostáva status šetrnosti. Podstatnou novinkou je možnosť prehrávania videí aj pri pomalom pripojení. Po novom môžete tiež nahrávať viac fotografií naraz a v príspevkoch sa vám budú zobrazovať emotikony.

Čo sa týka spomínaného prehrávania videa, Facebook plánuje v budúcej aktualizácii túto funkciu ešte vylepšiť. Po kliknutí na prehranie video ustúpi do pozadia a vy môžete ďalej konzumovať novinky z FB nástenky. Po načítaní videa sa vám zobrazí upozornenie, že je pripravené na zobrazenie. Nápad je rozhodne dobrý a dúfame, že sa ho Facebooku podarí uviesť do praxe čo najskôr.

Aplikáciu Facebook Lite používa viac ako 100 miliónov ľudí v 150-tich krajinách a v 50-tich jazykových mutáciách. Možno osloví aj vás.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.lite“]