Úvod Zaujímavosti Androidov sa vo fyzickej podobe nedočkáme. Alphabet (Google) predáva firmu Boston Dynamics

Androidov sa vo fyzickej podobe nedočkáme. Alphabet (Google) predáva firmu Boston Dynamics

4
Po viac ako 2 rokoch sa Alphabet rozhodol predať firmu, ktorá stojí za výrobou pokročilých robotov – Boston Dynamics. Záujem prejavili Toyota a Amazon.

Pamätáte si ešte na videá s robotmi, ktoré predpovedali vzrušujúcu a zároveň mierne desivú budúcnosť? Za ich výrobou a vývojom stojí firma Boston Dynamics, ktorú v decembri roku 2013 odkúpil Google. Vedúcim projektu sa stal Andy Rubin, otec Androidu, ktorý sa ale o rok neskôr rozhodol odísť, a tak firma ostala bez lídra.

Už pred kúpou boli ich roboti (napr. Big Dog, PETMAN a Wildcat) veľmi populárni vďaka videám na Youtube, ktoré demonštrovali ich pohyb veľmi podobný skutočným zvieratám.

Alphabet – pod ktorý spadá aj Google – si ale uvedomil, že z pozretí firma žiadny zisk negeneruje a tvrdí, že nie je pravdepodobné, že firma v najbližších rokoch dodá na trh produkt, ktorý by priniesol skutočný zisk.

Preto je Boston Dynamics na predaj a medzi záujemcami je výrobca automobilov Toyota a internetový gigant Amazon. O predaji informoval Bloomberg.

Boston Dynamics má veľký potenciál pre vojenský priemysel, ktorý ale očividne nie je v budúcich plánoch Alphabet.

Aký je váš názor? Urobil Alphabet dobré rozhodnutie?

Autor článku: Tony Paluš