LG K4

Kórejský výrobca LG len nedávno predstavil nový rad „K“ smartfónov, ktoré majú predstavovať dostupné mobilné smart riešenie hlavne pre mladých ľudí. Spoločnosť vytvorila túto novú líniu smartfónov zrejme ako konkurenciu k čoraz viac populárnym lacným a dobre vybaveným čínskym smartfónom. 

Zo základne LG dnes vyšla informácia, že modely K10 a K4 sú pripravené na globálny trhový štart. Smartfóny prídu na pulty predajní najskôr v Európe, potom v Ázii a následne v Latinskej Amerike. LG K10 disponuje 5,3 palcovým IPS displejom s HD rozlíšením (720 x 1280 pixelov) a 2300 mAh batériou. Pod kapotou ale nájdeme rozdielne parametre, ktoré budú závisieť od trhu, pre ktorý je smartfón určený.

Model K10 teda príde buď s LTE alebo len 3G konektivitou, poháňať ho bude quad-core alebo octa-core procesor (zatiaľ neznámy výrobca, zrejme ale MediaTek) a pamäť RAM bude mať 1 GB alebo 2 GB kapacitu. Podobne to je aj s internou pamäťou (8 GB alebo 16 GB) a fotoaparáty budú disponovať 5 Mpx rozlíšením v prípade selfie snímaču a 13 Mpx rozlíšením v rámci zadnej šošovky.

Model K4 charakterizuje 4,5 palcový IPS displej so skromným rozlíšením 480 x 854 pixelov. Poháňať ho bude 1,0 GHz quad-core procesor s 1 GB operačnou pamäťou RAM a 8 GB úložiskom. 1940 mAh batéria bude živiť aj 5 Mpx zadný a 2 Mpx predný fotoaparát. Zaujímavosťou je LTE konektivita. Výrobca zariadenie označil „ako najpraktickejšie vo svojej triede“. Čo tým myslel, zostáva záhadou.

LG K10
LG K10

Model LG K10 bude v Južnej Kórei štartovať s cenou 166 dolárov. Pokiaľ sa bude v podobnom duchu niesť aj európska cena, no len v eurách, určite si zariadenie svoju klientelu nájde. Minimálne u operátorov. Cena modelu K4 je zatiaľ neznáma, očakávame ale, že bude atakovať 100 dolárovú hranicu. Aj napriek takto nízkej cene je otázne, či daná výbava poskytne dostatočný používateľský komfort. Možno bude na mieste si trochu priplatiť. Konkrétnejšie informácie o európskej dostupnosti a cene prinesieme neskôr, keď obdržíme oficiálnu správu zastúpenia výrobcu v našom regióne.