Úvod Zaujímavosti Samsung dostane novú značku „Duo Pixel“. Čo to znamená?

Samsung dostane novú značku „Duo Pixel“. Čo to znamená?

1

Juhokórejský gigant požiadal príslušné americké úrady o registráciu obchodnej značky Duo Pixel. K akej technológii ju priradí je však stále neznáme. S vysokou pravdepodobnosťou sa to ale určite bude týkať fotoaparátov a ich technológií.

Žiadosť spoločnosti Samsung bola podaná ešte koncom minulého mesiaca. Či sa Duo Pixel niekedy objaví aj v praxi, nikto momentálne povedať nevie. Veľa patentov a značiek spoločnosti je doteraz iba na papieroch, takže v súčasnosti neexistuje žiadny spoľahlivý dôkaz, ktorý by to vedel potvrdiť.

Odborníci predpokladajú, že môže ísť o časť výbavy očakávanej vlajkovej lode Galaxy S7. Podľa odborníkov bude predstavovať buď duálny fotoaparát na zadnej strane smartfónu, nové zoskupenie pixelov vo foto senzore alebo unikátny systém zaostrenia, ktorý by nahradil súčasný PDAF. Informuje web SamMobile.

Boli staršie špekulácie pravdivé?

Mnohí si určite ešte pamätáte na správu, podľa ktorej má Samsung vyvíjať a experimentovať s novým 12 MPx senzorom a jeho duálnou fotodiódou (dual-PD). S týmto únikom to navyše teraz celkom súvisí.

Zrejme teda pôjde o akúsi alternatívu za takzvaný ‚Dual Pixel senzor‘ od spoločnosti Canon. Používateľ s ním dokáže zaostrovať behom zlomku sekundy a popri natáčaní videí vie fotiť kvalitné zábery.

Predstavenie Samsung Galaxy S7 prebehne koncom februára budúceho roka, ešte pred oficiálnym štartom podujatia MWC 2016.