Čínsky výrobca Xiaomi, ktorý je často prezývaný ako čínske jabĺčko, nás neustále prekvapuje novými zariadeniami za veľmi priaznivú cenu. Jeho najnovší prírastok, Xiaomi Redmi Note 3, je toho dôkazom. Ponúka totiž nie len kvalitnú konštrukciu vyrobenú z kovu, ale aj komponenty, ktoré sa vôbec nehodia k cenovej kategórii, v ktorej sa umiestnil.

Zariadenie do svojej ponuky zaradil obchod Everbuying.net, ktorý ho v predobjednávke ponúka za veľmi priaznivú cenu. Novinka totiž môže byť vaša už za 189,99 EUR v sivej, striebornej alebo zlatej farbe. Čo všetko získate za svoje ťažko zarobené peniažky? Tak poďme na to.

>>>Otvoriť kompletnú výbavu Xiaomi Redmi Note 3<<<

redmi-note-3-balenie

V prvom rade sa budete pozerať na 5,5-palcový Full HD (1920 x 1080) displej s pixelovou hustotou 403 PPI. Jeho srdiečko predstavuje osemjadrový procesor Helio X10 postavený na 64bit architektúre, ktorého jadrá tikajú na takte 2.2GHz. Spolu s ním sa o výkon stará grafický čip PowerVR G6200, ktorý sa postará aj o tie graficky najnáročnejšie hry a aplikácie. Nechýbajú ani 3GB operačnej pamäte RAM pri 32GB, resp. 2GB RAM pri 16GB verzii. Odporúčame však prvú spomenutú variantu, predsa len, v roku 2015 a 2016 už 16GB nestačí.

Čo sa fotoaparátov týka, tam Xiaomi nešetril a Redmi Note 3 vybavil peknými kúskami. Na zadnej strane nájdete 13Mpx senzor so širokouhlým objektívom so zorným poľom 78 stupňov a clonou f/2.2. Tá zabezpečí, že senzor dostane dostatok svetla aj v zhoršených svetelných podmienkach. Na prednej strane sa zas nachádza 5Mpx senzor pre kvalitné selfie fotky.

Xiaomi-Redmi-Note-3-2

Telefón je tak, ako by ste čakali, priam nabitý všelijakými senzormi. Nechýba GPS, A-GPS, Glonass, Bluetooth 4.1, dual SIM a viac. Asi najzaujímavejším vybavením je snímač odtlačkov prstov, ktorý váš odtlačok dokáže rozoznať do 0,3 sekundy.

Čo však zamrzí je neúplná podpora 4G frekvencií slovenských operátorov. V praxi to znamená, že problém môže nastať so 4G pokrytím Telekomu, Orange a O2. Xiaomi Redmi Note 3 totiž chýba podpora 800MHz pásma. Dobrou správou však je to, že ak využívate služby najnovšieho operátora, 4ky, problém so 4G signálom nebudete maž žiaden, keďže jeho frekvencie podporované sú. Ak ste doteraz fičali na 3G signále (HSPA+), tak sa nemusíte obávať vôbec, keďže tieto frekvencie sú pokryté všetky.

TIP: Kúpte si Xiaomi Redmi Note 3 ešte lacnejšie. Použite zľavový kupón 16Note3 pri 16GB verzii alebo 32Note3 pri 32GB verzii a ušetrite takmer 10€!

Výbavu Redmi Note 3 zakončíme obrovskou 4 000 mAh batériou, ktorá zabezpečí celodenný chod. Samozrejmosťou je aj kvalitná nadstavba MIUI, ktorú si zamilovali milióny ľudí. Tak čo, na čo ešte váhate?

>>>Zobraziť kompletnú špecifikáciu Redmi Note 3<<<