Úvod Zaujímavosti Obzeráte sa po lacnom Windows tablete? Tento 8″ fešák je potom pre...

Obzeráte sa po lacnom Windows tablete? Tento 8″ fešák je potom pre vás

5
Cube iwork8

Na spotrebiteľskom trhu nájdete množstvo mobilných zariadení, ktoré majú slušnú výbavu a aj napriek tomu vám nerozhodia mesačný rozpočet. Medzi také patrí aj Cube iwork8 s kompaktným, osempalcovým IPS displejom. Nepoháňa ho však Android, ale nový operačný systém Windows 10.

Tento šikovný tablet za necelých 80 EUR ponúka šetrný čipset Intel Atom x5 (64-bitov, 4-jadrový CPU, Intel HD GPU ôsmej generácie) vyrobený prostredníctvom 14nm procesu, 2 GB operačnú pamäť RAM, 32 GB interné úložisko, možnosť použiť dodatočnú microSD kartu na rozšírenie úložiska, WXGA rozlíšenie (1200x800px) a dva fotoaparáty (2 MPx majú obidva). O energiu sa zase stará 3300 mAh batéria.

Multimediálnych fajnšmekrov určite poteší HDMI výstup. V oblasti konektivity tablet ponúka Bluetooth vo verzii 4.0 a Wi-Fi 802.11b/g/n. Cez OTG kábel k nemu navyše pripojíte aj myšku, klávesnicu alebo USB disk.

cube-iwork8

Celá unibody konštrukcia Cube iwork8 pozostáva z kvalitne opracovaného plastu, ktorý sa v rukách veľmi príjemne drží. Telo zariadenia je veľké 21.338 x 12.709 x 0.98 centrimetra a váži rovných 349 gramov.

Hľadať v ňom ale systém Android od Google bude hľadať márne. Ide totiž o Windows model, kde samozrejme nechýba ešte pomerne čerstvá verzia pod označením 10.

E-shop Everbuying dočasne znížil cenu tabletu o viac ako 54%, takže ak sa poponáhľate, môže byť váš za neuveriteľne nízku sumu. Štandardná doprava je na Slovensko úplne zdarma. A keďže vás tovar nevyjde nad 150 EUR, nebudete musieť platiť ani CLO.

–> Navštíviť e-shop <–