Čo sa týka smartfónov, najväčšie vrásky nám bezpochyby robí výdrž na jedno nabitie. Mnohé univerzity, výskumníci a technologické firmy sa snažia neustále vyvíjať nové tipy batérií a nabíjačiek, no v Číne na to idú inak.

Pre nás neznámy výrobca MACOOX predstavil smartfón s podpriemernou špecifikáciou a obrovskou, 9000 mAh batériou. Keď chcete poriadnu výdrž, potrebujete jednoducho poriadnu kapacitu.

Tento skromný Android smartfón vyzerá, ako keby mu na „chrbát“ prilepili power banku, napriek tomu sa aj takýto koncept počíta všetkými desiatimi. Smartfón nesie označenie EX1, má 4,5 palcový displej, 1 GB operačnú pamäť RAM alebo 8 GB internú pamäť.

Zariadenie poháňa zatiaľ neznámy štvorjadrový procesor (pravdepodobne niečo od MediaTek-u) a k dispozícii máme aj fotoaparáty. Zadný 8 MPix, predný 2 MPix.

Skôr ako sa vrhnete na objednávky, pozor. Smartfón má hrúbku niekde okolo 14 – 15 milimetrov, čo z neho zrovna nerobí ideálneho partnera do vrecka nohavíc a nie je ani príliš vzhľadný.

macoox

Pokiaľ ale hľadáte jednoduchý navigačný prístroj, hudobný prehrávač s dlhou výdržou alebo často trávite čas v horách ako turista, zariadenie môže byť skvelou alternatívou k bežnému smartfónu „do mesta“.

Informácie o novinke priniesli čínske zdroje len teraz, takže si na nejaké ďalšie fotografie alebo informácie o cene a dostupnosti budeme musieť ešte počkať.