Úvod Aplikácie Správy, ktoré po hodine zmiznú. Facebook začal testovať sebazničujúce konverzácie

Správy, ktoré po hodine zmiznú. Facebook začal testovať sebazničujúce konverzácie

8
Facebook Messenger

Facebook má vo Francúzsku testovať novú funkciu Messengeru, ktorá jednotlivým konverziám dokáže nastaviť čas sebazničena. Novinka je zatiaľ síce dostupná len vo Francúzsku, pri pozitívnej odozve od testerov by sa mohla dostať aj do celého sveta.

Ak okrem Facebooku používate aj Snapchat, určite viete, že na veľmi podobnom princípe tam funguje zdieľanie fotografií. Táto zaujímavá sociálna sieť síce ponúka aj iné kvalitné funkcie, sebazničujúce fotografie sú však jej základom, ktorý prilákal najviac ľudí.

Niečo podobné len nedávno spustili ázijské služby pre komunikáciu ako Line a Wechat. Facebook tak má čo doháňať. Prípadná úspešná implementácia by sa mohla negatívne odraziť na používanosti Snapchatu. Facebook sa ešte v roku 2013 snažil odkúpiť Snapchat za 3 miliardy dolárov. Akvizícia nebola úspešná.

Zaslanie efemérnej správy je extrémne jednoduché. Stačí ťuknúť na ikonku presýpacích hodín umiestnenú v pravom hornom rohu a začať písať. Funkciu môžete kedykoľvek vypnúť. Takto nastavené správy zmiznú po hodine.

Čo hovoríte na novú funkciu? Privítali by ste jej spustenie aj na Slovensku?