Úvod Výrobcovia Nexus Test výdrže batérie na Nexus 6P: Pri aktívnom používaní len slabý priemer

Test výdrže batérie na Nexus 6P: Pri aktívnom používaní len slabý priemer

2
Nexus 6P

Nový Google Nexus 6P je high-end modelom z dielne Google a Huawei. Cestou technologickým svetom ho sprevádza jeho menší a lacnejší súrodenec, Nexus 5X. Na rozdiel od neho však ponúka výkonnejší procesor, kvalitnejšie kovové telo a displej s vyšším rozlíšením.

Okrem toho však ponúka aj väčšiu batériu, ktorá by mala celú túto parádu udržať nažive aspoň jeden až dva dni. Podarilo sa to? O výsledkoch informoval server Phone Arena.

Jeho redaktori otestovali 3 450 mAh batériu, ktorou je Nexus 6P vybavený a výsledky sú na naše prekvapenie dosť priemerné. Pri displeji nastavenom na jas 200 nitov (komfortné používanie v interiéri), sa Nexus 6P podarilo dosiahnuť 6 hodín a 24 minút v stave so zapnutým displejom. To je podobný výsledok ako v prípade Moto X Pure, no oveľa horší výsledok ako Galaxy Note5 či iPhone 6s Plus. Displeje na týchto smartfónoch totiž zhasli až po 9 hodinách a 11 minútach.

Tento test však bral v úvahu aktívne využívanie smartfónu, teda využívanie, pri ktorom telefón „nepustíte z rúk.“ Google spravil najväčší pokrok práve v pohotovostnom režime, keď máte telefón položený na stole. Nový Android 6.0 Marshmallow dokáže telefón uviesť do hlbokej hibernácie, v ktorej nevyžaduje takmer žiadnu energiu. Pri bežnom používaní tak môžete byť s výdržou novinky celkom spokojní. Reálny výsledok však budeme ma k dispozícii až pri recenzovaní.

Zároveň je ale nutné dodať, že testy serveru ArsTechnica poukazujú na to, že pri surfovaní cez WiFi je na tom Nexus 6P veľmi dobre. V tomto teste dokonca porazil ako predchádzajúci Nexus 6, tak aj Galaxy S6 či Galaxy Note5. Na najnovší iPhone 6S Plus však nemal.

nabijanie