Spoločnosť Meizu minulý mesiac predstavila doteraz vôbec najdrahší smartfón vo svojom portfóliu. Cena je však za danú výbavu aj tak veľmi prijateľná. Pôvodný štart predaja naplánovaný na 12. októbra sa výrobcovi nepodarí splniť.

Podľa čínskych technologických médií zasiahli južnú Čínu záplavy, za ktoré môže silný tajfún. Práve v danej oblasti sídli jedna z výrobných kapacít tejto čínskej spoločnosti.

Štart predaja v domovskej krajine sa teda odložil niekedy na november a s dostupnosťou na ostatných troch je to stále otázne.

Meizu Pro 5 s používateľským prostredím Flyme 5 založenom na Androide Lollipop sa chváli kovovým telom, 5,7 palcovým Full HD displejom (1080 x 1920 pixelov), LTE konektivitou, Hi-Fi zvukom, 5 MPix predným a 21 MPix zadným fotoaparátom. Zariadenie poháňa čipset Samsungu, octa-core Exynos 7420 (použitý aj v Galaxy S6, Galaxy Note5).

meizu-pro5

Smartfón sa bude predávať v dvoch verziách, 32 GB s 3 GB operačnou pamäťou RAM za 439 dolárov, 64 GB model so 4 GB pamäťou RAM bude záujemcov stáť 486 dolárov.