Úvod Novinky Aktuálne Xiaomi ohlásilo na 16.7. mediálne podujatie, uvidíme novú vlajkovú loď Mi 5...

Xiaomi ohlásilo na 16.7. mediálne podujatie, uvidíme novú vlajkovú loď Mi 5 a Mi 5 Plus?

Budeme ďalší týždeň svedkami famózneho príchodu jedného z najočakávanejších Android smartfónov tohto roka?

0
Koncept Xiaomi Mi 5 (zdroj: beautifycorner.com/)

Už budúci týždeň ukáže populárny čínsky výrobca novinku, o čo však pôjde, je zatiaľ jeden veľký otáznik. Mnohí sa domnievajú, že to bude nástupca  smartfónu Mi 4, ktorý uzrel svetlo sveta ešte minulý rok počas júla. To si však protirečí s tvrdeniami, podľa ktorých odhalí Xiaomi tohtoročnú generáciu vlajkovej lode až koncom roka.

Ak by však výrobca skutočne ukázal až dve rozdielne varianty Mi 5, ako to bolo napríklad v prípade iPhone 6 a iPhone 6 Plus, tá väčšia môže byť s veľkou pravdepodobnosťou predstavená až pred vianočnými sviatkami, čím eliminuje vznik aktívnej internej konkurencie.

Pozvánka na mediálne podujatie Xiaomi
Upútavka (zdroj: GforGames)

Mediálne podujatie oznámila spoločnosť Xiaomi prostredníctvom výstižnej foto-upútavky na sociálnej sieti Weibo, kde máme príležitosť vidieť extrémne tenkú konštrukciu z kovu. Aj to teda pridáva na dôveryhodnosti špekuláciám, že naozaj odhalí netrpezlivo-očakávaný Mi 5.

Nová vlajková loď s menšou uhlopriečkou displeja má ponúknuť čipset Snapdragon 810 vo vylepšenej verzii, 3 GB operačnej pamäte, 16 a 13 MPx fotoaparáty, Android 5.1 Lollipop či 3,000 mAh batériu. A to všetko za cenu, ktorá zrejme nebude vyššia ako 400 amerických dolárov.

Od Mi 5 Plus sú očakávané oveľa lepšie technické špecifikácie a samozrejme aj mierne vyššia cenovka.

Viac – a hlavne oficiálnych – informácií budeme vedieť už za pár dní, konkrétne 16.7. 2015.