Úvod Výrobcovia Nexus Nový NEXUS 5 v AnTuTu: Snapdragon 820 a cez neuveriteľných 85,000 bodov!

Nový NEXUS 5 v AnTuTu: Snapdragon 820 a cez neuveriteľných 85,000 bodov!

Nasledovník minuloročného Nexus 6 predčasne odhalil časť svojej hardvérovej výbavy.

8
Jeden z mnohých konceptov Nexus smartfónu pre rok 2015

Note 5, Mi 5, iPhone 6s či nový Nexus – druhá polovica tohto roka prinesie ešte naozaj poriadne bohatú nádieľku, a to najmä v oblasti výkonu. Čerstvé zábery z obľúbenej porovnávacej aplikácie totiž odhalili, že očakávaná Google novinka bude poriadna beštia.

Dosiahnuť 85,530 bodov v AnTuTu je pre dnešné smartfóny na trhu naozaj nesplniteľný cieľ. Ich nástupcovia však zrejme nebudú mať problém podobné, alebo dokonca ešte väčšie čísla kedykoľvek dosiahnuť, keďže Snapdragon 820, ktorý by mal väčšinu z nich poháňať, dokáže na základe dostupných informácií bez akýchkoľvek väčších problémov poraziť aj 14 nm Exynos z Galaxy S6 a jeho skóre 68,157.

Vlajkovým čipsetom od spoločnosti Qualcomm bude teda s najväčšou pravdepodobnosťou disponovať i očakávaný Nexus 5. Uniknutý screenshot z aplikácie AnTuTu navyše tento dohad teraz ako-tak potvrdzuje.

nexus-2015-antutu

820 predstavuje náhradu za súčasného kráľa Snapdragon 810, ktorý sa však podľa viacerý zdrojov ľúbi pri väčšej záťaži nadmerne prehrievať. Tieto problémy už majú ale byť pre ďalšiu generáciu viac-menej zabudnutým problémom, pričom oficiálne predstavenie prebehne niekedy počas októbra.

V kuloároch sa dokonca povráva, že tohtoročné smartfóny Nexus dorazia na pulty obchodov až od dvoch popredných výrobcov – LG a Huawei. Dych-berúci výkon uniknutého Nexus 5 (2015) je ale údajne priamo z Južnej Kórei a nie z Číny.