Úvod Zaujímavosti VIDEO Samsung vyriešil nebezpečné predbiehanie kamiónov: Na zadnú stranu namontoval displeje

VIDEO Samsung vyriešil nebezpečné predbiehanie kamiónov: Na zadnú stranu namontoval displeje

9

Predbiehanie akéhokoľvek auta môže byť na úzkych cestách veľmi nebezpečná záležitosť. Situácie, pri ktorých tuhne krv v žilách a vy by ste boli oveľa radšej, ak by ste predbiehať vôbec nemuseli.

Jednou z najnebezpečnejších krajín, čo sa bezpečnosti cestnej premávky týka, je Venezuela. Každú hodinu tam pri dopravných nehodách zomrie 1 človek a až pri 80% sa jedná o nehody na cestách, z ktorých je väčšina výsledkom neúspešného predbiehania.

Samsung sa rozhodol, že celú záležitosť zoberie do vlastných rúk a tak predstavil svoj „Safety Truck,“ teda „bezpečný kamión.“ Ten má vpredu kamery, ktoré fungujú počas dňa aj počas noci a na zadnej strane veľké displeje. Tie ukazujú presne to, čo predné kamery sledujú a tým pádom vidíte to, čo šofér kamiónu. Okrem iného teda aj to či je cesta pred vami voľná pre predbiehanie, alebo nie.

ukazka

Samozrejme, nasadenie takejto technológie by síce bolo skvelé a ocenili by ho všetci šoféri po svete, no k realizácii pravdepodobne nedôjde. Čo na to hovoríte vy? Privítali by ste takúto technológiu aj na kamiónoch brázdiacich slovenské cesty?