Spomínate si ešte na problémy, ktorými si prešla Pravda.sk? Hackeri získali kontrolu nad ich facebookovou stránkou minulý piatok a redakcii trvalo až štyri dni, kým sa k nem opäť dostali. Počas toho, ako nad svojou stránkou nemali kontrolu na ňu pribúdali odkazy na web funnyx.cz.

Vyzerá to tak, že to isté sa stalo aj facebookovej stránke Hospodárskych novín. Server OMediach.com dnes informoval o tom, že krátko pred dvanástou pribudol na Hospodárskych novinách status odkazujúci na bulvárny článok na českom webe funnyx.cz. Pre vydavateľstvo sa jedná o veľkú stratu, keďže ich facebooková stránka má vyše 58 tisíc fanúšikov.

Na facebookovú stránku Hospodárskych novín pribúdajú články z webu funnyx.cz
Na facebookovú stránku Hospodárskych novín pribúdajú články z webu funnyx.cz

Hackeri už v mene Hospodárskych novín začali pridávať články odkazujúce na server funnyx.cz. Akékoľvek komentáre, ktoré upozorňujú na to, že sa jedná o podvod okamžite mažú. Redakcia Hospodárskych novín pre server Omediach.com potvrdila, že nabúranie do svojho facebookového účtu odhalila ešte včera, krátko pred polnocou. Hospodárske noviny predpokladajú, že sa situácia počas dnešného dňa vráti do pôvodného stavu.