Najnovšia aktualizácia najpopulárnejšieho BitTorrentového klienta uTorrent môže napadnúť váš počítač za vidinou zárobku. Podľa správy zo servera Trusted Reviews prichádza uTorrent s programom Epic Scale, ktorý využíva procesor počítača alebo notebooku na ťaženie kryptomeny Litecoin. Mnohí používatelia si pritom neuvedomujú čo sa deje, všimnú si to až vtedy, keď sa ich zariadenie výrazne spomalí.

Tvorcovia uTorrentu v ich vyjadrení pre server The Verge opakovane tvrdili, že pri výbere reklamného softvéru sú extrémne opatrní a ich zásadou je, že svojich používateľov do jeho inštalácie nikdy nenútia.

Ťaženie Bitcoinov alebo iných kryptomien pomocou zavírených počítačov je veľmi častá záležitosť, ktorá postihuje tisícky používateľov. Ak je program nastavený správne, ľudia si vôbec nemusia všimnúť, že im na pozadí beží program, ktorý vďaka ich procesoru zarába peniaze niekomu inému. V diskusnom fóre predstaviteľ uTorrentu odporučil nespokojným zákazníkom odinštalovanie programu Epic Scale a vymazanie všetkých priečinkov, ktoré vznikli pri inštalácii.