Úvod Zaujímavosti Tesla začne s výrobou batérií pre domácnosti či kancelárie

Tesla začne s výrobou batérií pre domácnosti či kancelárie

1
Tesla (zdroj: wikimedia.org)

Spoločnosť, ktorá stojí za čoraz-populárnejšími elektromobilmi, plánuje na spotrebiteľský trh priniesť statické batérie pre rodinné domy alebo iné nehnuteľnosti. Hromadná výroba produktov môže začať už za 6 mesiacov, tvrdí Elon Musk.

Oficiálne odhalenie závoja nad bližšími detailami sa pritom očakáva za približne jeden či dva mesiace.

Predstavíme domácu Tesla batériu, spotrebiteľskú batériu na použitie v domoch alebo biznise, a to už čoskoro,“ prezradil CEO Tesla Motors a vesmírnej SpaceX počas konferenčného hovoru s analytikmi.

Zariadenie na uchovávanie elektrickej energie efektívne poslúži predovšetkým pri kombinácii so solárnymi panelmi, ale taktiež i v prípade niekoľko-hodinového technického výpadku konvenčného zdroja.

Dlhodobý dopyt po statickom skladovaní energie je mimoriadny,“ poznamenal JB Straubel, technický riaditeľ spoločnosti Tesla Motors.

Elon Musk minulý rok prezradil, že spoločnosť plánuje vytvoriť batériu, ktorá má byť výzorom podobná batérii elektromobilu Model S, a ktorá zvládne poskytovať energiu pre čokoľvek, čo nájdeme v domácnosti.

Pekný dizajn, vrátane jednoduchého používania, by mali byť taktiež samozrejmosťou, píše cnet.com. Viac informácií budeme však vedieť až po predstavení.