Čínsky výrobcovia smartfónov sa čoraz viac dostávajú do popredia a niet sa čomu čudovať.

Ponúkajú pri svojich produktoch skvelý pomer ceny a kvality, nevýhodou však je, že len zlomok modelov sa dostane aj na medzinárodný trh.

Meizu patrí medzi tých výrobcov, ktorý si našiel svojich zákazníkov aj v Európe a momentálne valcuje trh so svojim modelom strednej triedy, M1.

Minulý týždeň spoločnosť Meizu naskladnila prvú várku smartfónov M1, tie sa však vypredali do neuveriteľných 60-tich sekúnd.

Spoločnosť okamžite informovala, že ďalšia várka bude k dispozícii už čoskoro a slovo dodržala. Ďalších 100 000 kusov bolo k dispozícii pre objednanie už včera, tie sa však tak isto vypredali za minútu.

Udržať krok s dopytom je teda niekedy naozaj náročné, pričom takéto „problémy“ koniec koncov dobre poslúžia aj z marketingového hľadiska.

Ak ste o smartfóne Meizu M1 nepočuli, jedná sa zariadenie s cenou približne 112 dolárov, za ktorú dostanete 5 palcový displej s rozlíšením 768 x 1280 pixelov, 64 bitový quad core procesor MediaTek MT6732 s taktom 1,5 GHz, grafiku Mali T-760, 1 GB pamäť RAM, 8 GB interné úložisko s možnosťou rozšírenia až o 128 GB prostredníctvom microSD kariet, 13 MPix zadný a 5 MPix predný fotoaparát.

Ako smartfón vyzerá si môžete pozrieť v našej galérii.

Meizu-M1
Meizu-M1-Blue-Charm (8)
Meizu-M1-Blue-Charm (7)
Meizu-M1-Blue-Charm (6)
Meizu-M1-Blue-Charm (5)
Meizu-M1-Blue-Charm (4)
Meizu-M1-Blue-Charm (3)
Meizu-M1-Blue-Charm (2)
Meizu-M1-Blue-Charm (1)
Meizu-M1-Blue-Charm