Úvod Zaujímavosti V japonskom hoteli budú pracovať humanoidné roboty

V japonskom hoteli budú pracovať humanoidné roboty

3

Roboty už dlhšiu dobu nahrádzajú ľudí v podstate v každom odvetví. To okrem straty pracovných miest viedlo k efektívnejšej výrobe zariadení či obrábaniu polí. Otvorilo nám úplne nové možnosti. Jeden japonský hotel však chce celé to nahrádzanie ľudí vziať do úplne nového levelu. Personál v ňom totiž nahradí humanoidnými androidmi.

Resp. sa o to aspoň pokúsi. V rámci testovania použije desať robotov. Tí budú pracovať na recepcii, nosiť batožinu, upratovať izby a robiť všetko, čo by ste od personálu hotela očakávali.

Androidy budú udržiavať očný kontakt, vedia čítať reč tela a plynule hovoriť čínsky, japonsky, kórejsky a anglicky. Na japonskej konferencii Huis The Bosh, prezident hotela Hideo Sawada prehlásil, že v budúcnosti by chcel 90% ľudí nahradiť robotmi.

Henn-na_Hotel__8_.0

Zaujímavý cieľ. Napísal som to už veľakrát a napíšem to znova, sci-fi sa stáva skutočnosťou každý deň. Hotel s androidmi bude otvorený od 17 júla. Okrem iného v ňom budete môcť odomknúť izbu tvárou a termostat bude upravovať teplotu miestnosti na základe tepla vášho tela. Jedna noc vás vyjde na 60 dolárov.