Úvod Zaujímavosti Hackeri z Lizard Squad hackli Google, pochválili sa tým na Twitteri

Hackeri z Lizard Squad hackli Google, pochválili sa tým na Twitteri

2

Hackerská, resp. crackerská skupina Lizard Squad sa dnes na svojom twitterovom účte pochválila novým míľnikom. Po svojich cestách internetom sa im podarilo hacknúť vietnamský Google, ktorý je dostupný na adrese google.com.vn.

Google už obnovil prevádzku svojho webu, no počas výpadku sa na Twitteri spustila lavína sťažností, vyhrážok a všeličoho ďalšieho. Názor Vietnamcov na vtip Lizard Suqadu si môžete prečítať tu. Posledná odpoveď bola zaznamenaná približne pred šiestimi hodinami, čo naznačuje, že práve vtedy došlo k náprave.

screenshot-google-com-vn

Okrem screenshotu vyššie môžete dôkaz o hacknutí vyhľadávača nájsť aj vo webovom archíve. Podobne, ako tomu bolo aj pri ďalších hacknutiach, ani v tomto prípade skupina Lizard Squad neuviedla dôvod, prečo tak spravila. Možno si spomínate, že hackeri cez Vianoce nahnevali všetkých konzolových hráčov, ktorí si chceli zahrať svoje nové hry cez internet. Tím Lizard Squad totiž spustil útok na Plastation Network a Xbox Live.

https://twitter.com/LizardCircle/status/569731534011428864

Dá sa predpokladať, že toto nie je posledný krát, keď o sebe skupina Lizard Squad dala vedieť. Prečo ľuďom znepríjemňujú používanie najznámejších služieb známe nie je.