Úvod Novinky Android Android vás v budúcnosti spozná na základe vašej chôdze

Android vás v budúcnosti spozná na základe vašej chôdze

8

Android 5.0 Lollipop nám v septembri okrem Material Designu a vyšších nárokov na hardvér priniesol aj niekoľko zaujímavých funkcií. Jednou z nich je aj Smart Lock (inteligentné uzamknutie), ktorý sa ešte predtým objavil v telefónoch od Motoroly. Zdá sa, že Smart Lock bude v budúcnosti zaujímavejší, ako sa nám môže zdať.

Ak neviete, o čom hovorím, tak Smart Lock je funkcia, ktorá rozpoznáva „bezpečné prostredie“. Či už na základe predvolených dát z GPS, prítomnosti bluetooth slúchadiel či hodiniek alebo NFC tagu. Ak telefón vyhodnotí, že je všetko v poriadku, nevyžaduje pri odomknutí obrazovky PIN-kód. To, samozrejme, ušetrí mnoho času.

Google však chce Smart Lock rozšíriť. V budúcnosti by vás mal spoznať napríklad podľa chôdze. Využívať na to bude funkciu Activity Recognition (rozpoznávanie aktivity). Tá bola predstavená už na Google I/O v roku 2013. Zo senzorov zbiera dáta a tie následne analyzuje. Vďaka svojmu algoritmu vie zistiť, či beháte, bicyklujete sa alebo robíte niečo iné.

Využívať Activity Recognition na rozpoznávanie chôdze majiteľa, je skutočne zaujímavý nápad a my Googlu držíme palce. Ak to však nebude stopercentné, spoločnosť by to nemala nasadiť. Predsa len, hrozí tu vážne nebezpečenstvo krádeže dát a netreba ho podceniť.

tumblr_n8dpb6C6NR1t99tbto1_500