Úvod Novinky Dragonfly Futurefön: Najčudnejší tablet/laptop/smartfón hybrid na trhu

Dragonfly Futurefön: Najčudnejší tablet/laptop/smartfón hybrid na trhu

8

svätý grál moderných výpočtových technológií je jasný. All-in-one zariadenie ktoré nahradí náš smartfón, tablet a notebook. Niekoľko firiem sa už pokúšalo ponúknuť niečo podobné, veď, stačí sa pozrieť na produkty od Asusu. Ani ten šak nemá na Dragonfly Futurefön, ale bojím sa, že nie v pozitívnom zmysle.

Iste, nikoho nemôžeme biť za to, že chce priniesť „the-next-big-thing“, no pozrite si video a sami posúďte, či práve tento produkt chcete mať doma. Dragonfly Futurefön je v podstate sedempalcový tablet, ktorý môžete použiť ako prerastený smartfón. Volajú to Slingshot.

Dragonfly

To však nie je všetko! Pridajte k nemu ďalší tablet (ktorý môže okrem Androidu bežať aj na Windowse), pripojte špeciálnu vyklápaciu obojstrannú klávesnicu, vysuňte touchpad, vyberte dotykové pero a bluetooth slúchadlo a ide sa! Ok, musím uznať, táto myšlienka vyzerá celkom dobre, aj keď trochu komplikovane. No prvým problémom, ktorý mi padol do oka, je hrúbka zariadenia. S tým ide ruka v ruke váha a úprimne, nevidím rozdiel medzi kombináciou ultrabook + smartfón a týmto. Aj keď s ultrabookom pravdepodobne spravím viac.

Každopádne, sto ľudí sto chutí. Nie každý sa musí nutne zhodnúť s mojím názorom. Firma momentálne rozbehla startupovú kampaň na IndieGoGo a prosí vás o objednávky, či menší príspevok. Cieľom bolo vyzbierať 10 000 dolárov. A teraz sa držte. Včera totiž porazili polmiliónovú hranicu.

Celkom slušný výkon. Podarilo sa to pravdepodobne vďaka nízkemu naceneniu produktu. Čisto Androidová verzia totiž stojí len 300 dolárov zatiaľ čo dual-boot iterácia pri ktorej môžete na jednom tablete používať Android a na druhom Windows vás vyjde na štyri stovky. Za túto cenu dostanete dva sedempalcové tablety, dve klávesnice, ktoré sa dajú spojiť do jednej a majú v sebe zabudovaný reproduktor, stylus, vysúvateľný touchpad a bluetooth slúchadlo. Slušná cena, no začínam pochybovať, že bude konečná. Navyše, nevieme nič o špecifikáciách.

Myšlienka je to pekná. Technika však zatiaľ nie je tak ďaleko,aby sa dalo jedným zariadením nahradiť úplne všetko. Ak ste opačného názoru, tak hor sa objednávať!

Takže toto je naša budúcnosť?
Je toto budúcnosť smartfónov, tabletov a notebookov?
Zdroj: AA