Úvod Novinky TIP: Cena Samsung Galaxy Note 4 klesla o 100 eur!

TIP: Cena Samsung Galaxy Note 4 klesla o 100 eur!

22

Ak plánujete vymeniť váš starý mobil za niečo nové, môžete si vybrať z obrovského množstva modelov v rôznych cenových hladinách. Pokiaľ však máte záujem o skutočne obrovský phablet, možnosti sa razom zmenšia. Je tu však len jeden, ktorý im všetkým môže kraľovať a pre väčšinu je to práve Samsung Galaxy Note 4.

Najnovší model z radu Note od Samsungu na Slovensko dorazil 14. septembra a v tej dobe stál 769 eur. Jeho cena sa však po mesiaci a pol dramaticky znížila. Zatiaľ čo ešte pred týždňom ste si mohli Note 4 kúpiť za 668 eur, dnes už za neho v najlacnejších e-shopoch dáte o stovku menej (v jednom však ide o zariadenie z maďarskej distribúcie). Je vidieť, že Vianoce sa už blížia.

Čo sa týka špecifikácií, Galaxy Note 4 rozhodne nestráda. Ponúka totiž štvorjadrový Snapdragon 805 taktovaný na 2,7 GHz spolu s GPU Adreno 420 ktoré je o 40% výkonnejšie, ako predošlé high-end modely. Smartfón ďalej ponúka 3 GB pamäte RAM a 32 GB internej pamäte. Fotiť môžete opticky stabilizovaným fotoaparátom so 16 Mpix rozlíšením schopným natáčať 4K video a ako bonus zariadenie obsahuje aj dotykové pero S-Pen s množstvom funkcií.

Čo sa týka displeja, Samsung svoju vlajkovú loď vybavil 5,7″ QHD (2560 x 1440p) Super AMOLED panelom s Pentile – Diamond Matrix usporiadaním pixelov. To znamená, že každý pixel sa skladá z dvoch subpixelov, jeden z nich je zelený a druhý červený alebo modrý. Obrázky teda nemusia byť tak ostré ako pri LCD paneli na LG G3, ale na druhej strane je menej zaťažené GPU, nehovoriac o krajších farbách, ktoré Super AMOLED displeje už dlho ponúkajú.

Každopádne, čo vy na to? Plánujete si kúpiť Samsung Galaxy Note 4, alebo radšej dáte prednosť inej vlajkovej lodi?