Úvod Novinky Spoločnosť, ktorá vyrobila smartfón odolný voči špehovaniu pracuje na tablete

Spoločnosť, ktorá vyrobila smartfón odolný voči špehovaniu pracuje na tablete

0

Spoločnosť Silent Circle nás pred niekoľkými mesiacmi obohatila o zaujímavý smartfón „Blackphone,“ ktorý sa zameral na bezpečnosť a ochranu osobných údajov. Teraz spoločnosť pracuje na podobnom zariadení, akurát vo forme tabletu. Jedná sa pritom o perfektné riešenie pre všetkých paranoidných zákazníkov, ktorí si chcú byť istí, že sa im do zariadenia nedostane žiadna tajná služba.

Vo vyjadrení pre BBC Newsbeat, spoluzakladateľ spoločnosti Silent Circle, Jon Callas, priznal, že od predstavenia nového zariadenia ich delí už len pár dní. Okrem toho má spoločnosť pracovať aj na novšej verzii Blackphone, pričom poznamenal, že Blackphone bol len začiatok, na ktorom budú stavať svoju zákaznícku bázu.

Čo nový tablet ponúkne zatiaľ celkom jasné nie je. Dá sa ale predpokladať, že rovnako, ako Blackphone, pobeží na operačnom systéme PrivatOS, ktorý disponuje vlastnými, zabezpečenými aplikáciami pre SMSkovanie a volanie.

Ultra bezpečný Blackphone pri uvádzacej cene 629 dolárov nebol lacné zariadenie. Či sa podobnou cestou vyberie aj nový tablet zatiaľ známe nie je.

Zdroj: BI