Úvod Aplikácie POZOR: Urýchlene si zmeňte heslo na Dropboxe. Hackeri sa pripravujú na zverejnenie...

POZOR: Urýchlene si zmeňte heslo na Dropboxe. Hackeri sa pripravujú na zverejnenie 7 miliónov prihlasovacích údajov!

11

Aj napriek tomu, že Dropbox popiera fakt, že bola jeho bezpečnosť napadnutá, čelí obrovskému problému. Hackerom sa totiž podarilo získať prístup k 7 miliónom účtom a heslám, ktoré sa momentálne pripravujú zverejniť. Prvých 400 už bolo zverejnených na službe Pastebin. Ak Dropbox útočníkom nevyplatí výkupné formou virtuálnej meny Bitcoin, zverejnený bude celý zoznam.

Hovorca Dropboxu dnes ráno povedal, že ich bezpečnostné opatrenia prelomené neboli. Namiesto toho mali byť heslá ukradnuté zo služieb tretích strán. Väčšina z hesiel už okrem toho podľa Dropboxu dávno neplatí. Momentálne tak nie je isté, koľko prihlasovacích údajov je stále aktívnych.

Dropbox nebol napadnutý. Tieto používateľské mená a heslá boli bohužiaľ ukradnuté z iných služieb a využité pre prihlásenie sa do Dropbox účtov. V minulosti sme sa už s takýmito útokmi stretli, no väčšina hesiel už nefungovala.

Aj napriek vyjadreniu Dropboxu vám jednoznačne odporúčame zmenu hesla a zapnutie dvojfaktorového overovania pri každom prístupe k vašim dokumentom. Dvojfaktorová autentifikácia kombinuje silu vášho hesla so šesť-miestnym kódom, ktorý vám príde na telefón.

dropbox-heslo-1
Hackeri sa vyhrážajú zverejnením prihlasovacích údajov k Dropbox účtom

Len pred niekoľkými dňami sa do podobného škandálu dostala služba Snapchat, z ktorej uniklo približne 100 tisíc fotografií nahých ľudí. Približne pred mesiacom zas hackeri získali prístup k fotografiám nahých celebrít, ktoré pochádzali z cloudového úložiska Apple iCloud.

Zdroje: PA, D, TNW, E