Úvod Novinky SONY: Toto je dôvod, prečo sme do Xperia Z3 nedali QHD displej!

SONY: Toto je dôvod, prečo sme do Xperia Z3 nedali QHD displej!

40

Calum MacDougall, šéf marketingového oddelenia Sony sa rozhodol, že verejnosti vysvetlí, prečo svoju najnovšiu vlajkovú loď, Xperia Z3, nevybavili Quad HD (2 560 x 1 440) panelom. Ich fanúšikovia ostali po tom, ako zistili, že Xperia Z3 skutočne ponúkne „len“ Full HD (1 920 x 1 080) displej znepokojení. Veď všetky ostatné modely, ako napríklad LG G3, Galaxy Note 4 či Oppo Find 7 takéto rozlíšenie ponúkajú, tak prečo nie novinka od Sony?

MacDougall si je veľmi dobre vedomý toho, že konkurencia začala ponúkať Quad HD displeje, ďalej pokračoval takto: „V prípade Xperia Z3 sme sa rozhodli pokračovať s Full HD, 1080p displejom, no zároveň si uvedomujeme, že niektorá z našej konkurencie už stavila na Quad HD displeje.“ Potom však dodal, „Sme presvedčení o tom, že displeje smartfónov sú na tak vysoké rozlíšenie príliš malé. Dokonca ani pri 8 palcoch ľudské oko nie je schopné vidieť až tak veľký rozdiel medzi QHD a Full HD.

V ďalších vetách pokračoval o tom, ako je pre Sony dôležitejší celkový zážitok zo zariadenia a výdrž batérie. MacDougall dokonca tvrdí, že batéria v Xperia Z3 dokáže hravo vydržať až dva dni používania, čo je v dnešnej dobe nadštandardný výkon.

Čo si myslíte o rozhodnutí Sony ponechať v Xperia Z3 Full HD displej vy? Mali radšej zvoliť Quad HD, alebo sa rozhodli správne?

[poll id=“304″]

Zdroj: PA